Kultúra

Ambrózyho dni otvoria sezónu v arboréte: Pozrite si PROGRAM

Je už dobrou tradíciou, že sezóna sa v Arboréte Mlyňany každoročne otvára podujatím pod názvom Ambrózyho dni. Kedy sa konajú tento rok a čo všetko uvidíme?

Ilustračný obrázok k článku Ambrózyho dni otvoria sezónu v arboréte: Pozrite si PROGRAM
9
Galéria
Zdroj: TASR

Ambrózyho dni otvoria počas víkendu 4. a 5. mája tohtoročnú letnú sezónu v Arboréte Mlyňany. Arborétum pripravilo pre návštevníkov prehliadky parku s odborným výkladom, tvorivé dielne pre deti i kultúrny program.

Na sobotu sú na pláne dve hudobné vystúpenia. O 15:00 hodine vystúpi Kristína Mečko, jednu hodinu po nej kapela Inside. V nedeľu začína kultúrny program o 13:00 hodiny, kedy vystúpi folklórny súbor Volkovčanka.

Nasleduje spevácky súbor Babička, skupina Zlatomoravčianka, folklórny súbor Skalka a na záver o 17:00 hodine vystúpi kapela Márnosť Šedivá.

V rámci sprievodného programu uvidíme remeselníkov z oblasti Požitavia a Širočiny, pekárov a medovnikárov zo Strednej odbornej školy potravinárskej v Nitre. Oddelenie dendrobiológie arboréta urobí prednášku alternatívneho využitia okrasných drevín.

Keďže počasie vie byť nepredvídateľné aj v máji, treba rátať so zmenou programu. Ako informovalo vedenie arboréta, v prípade nepriaznivého počasia bude program odvolaný.

Foto: ilustračné

Balzam pre oči: Rozkvitnuté ruže v Arboréte Mlyňany
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM