Rastislav Búgel Hokej

Amatérska hokejová liga čelí obrovskému záujmu: Organizátori otvoria novú súťaž!

Amatérska slovenská hokejová liga, ktorá priniesla zápolenia na ľade aj medzi neprofesionálnych hráčov, sa v Nitre teší veľkej obľube. Organizátori sa preto rozhodli otvoriť novú ligu.

Ilustračný obrázok k článku Amatérska hokejová liga čelí obrovskému záujmu: Organizátori otvoria novú súťaž!
Zdroj: Webnoviny.sk

„Vzhľadom na veľký záujem mužstiev a hráčov, ktorí by sa radi stali súčasťou ASHL , rozhodli sme sa rozšíriť našu súťaž o ďalšiu ligu, ktorá by mala mať 10 účastníkov,“ informujú organizátori ASHL. Stane sa tak po ukončení aktuálneho ročníka. Nová sezóna začne v septembri. Vznikne tak I. a II. liga ASHL. „Niektoré mužstvá by sme po konzultácii s nimi preradili do nižšej súťaže,“ informuje vedenie ASHL.

Pohyb víťazov a porazených

Z II. ligy budú po každej sezóne postupovať prvé dve mužstvá do vyššej súťaže. Z I. ligy tak vždy vypadnú do súťaže nižšej celky, ktoré sezónu ukončia na posledných dvoch miestach.

Smelé plány do budúcnosti

Organizátori súťaže majú smelé plány. „Vízia našej súťaže je, aby sme sa od novej sezóny dostali do viacerých miest na Slovensku,“ informujú ľudia z prostredia ASHL. Rovnako chcú postupne spolupracovať s organizačnými tímami ostatných súťaží na Slovensku. „Výsledkom tejto spolupráce by mohli byť spoločné turnaje amatérskych mužstiev,“ informuje ASHL.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM