Správy

Agrokomplex opäť láka návštevníkov: Začala sa obľúbená Gardenia, FOTO a VIDEO

Nitrianske výstavisko sa opäť zaplnilo. Po niekoľkomesačnej prestávke prinieslo tradičnú jarnú Gardeniu.

Zdroj: TASR

Výstavisko Agrokomplex v Nitre otvorilo po dlhej prestávke spôsobenej pandémiou prvú zo svojich tradičných výstav.

Jarná výstava Gardenia ponúka návštevníkom 21. a 22. mája kvety, planty, bylinky, jahodové priesady, ovocné stromčeky a kríky, ale i potreby pre záhradkárov.

Areál výstaviska bude v oba dni otvorený od 9.30 do 17.30. Podmienkou vstupu je okrem zakúpenia lístka za 2 eurá aj negatívny test na koronavírus.

Ten nesmie byť starší ako 12 hodín. V blízkosti výstaviska sú 3 mobilné odberné miesta. Okrem testu musíte mať v areáli rúško.

Kto nepotrebuje test?

Test nepotrebujete, ak ste 14 dní po očkovaní druhou dávkou mRNA vakcíny alebo ste viac ako 4 týždne po očkovaní prvou dávkou vektorovej vakcíny.

Výnimku má aj osoba, ktorá je viac ako 14 dní po 1. dávke očkovania proti ochoreniu COVID-19 (mRNA alebo vektorovou vakcínou), ak bola prvá dávka očkovania podaná v intervale do 180 dní od prekonania ochorenia COVID-19.

Testom sa tiež nemusíte preukázať, ak ste prekonali ochorenie COVID-19 v období pred nie viac ako 180 dňami. Deti do 10 rokov test nepotrebujú.

Aktuálne zo Slovenska

Stále expozície

Návštevníci môžu obdivovať aj nové interaktívne výstavy v pavilóne C.

„Svetelné inštalácie, interaktívne prvky, moderné technológie, trickartové obrazy, ale aj izby popierajúce gravitáciu budú obdivovať nielen deti, ale zaiste zaujmú aj dospelých,“ informovala Katarína Moravcová, marketingová manažérka výstaviska.

Úvodná expozícia Život s covidom má návštevníkom pripomínať víťazstvá, ktoré si spoločnosť za obdobie posledných mesiacov vybojovala.

Stála výstava Programu rozvoja vidieka sa obsahovo venuje najmä významu poľnohospodárstva a potravinovej sebestačnosti našej krajiny. Informácie sú návštevníkom sprostredkované interaktívnou, poučnou a pútavou formou.

Protiepidemické opatrenia doposiaľ neumožňovali organizovanie hromadných podujatí, preto museli byť viaceré tradičné, ale aj plánované nové výstavy preložené na neskorší termín alebo boli úplne zrušené.

Ako to na Gardenii vyzerá? Presvedčiť sa o tom môžete v priloženej galérii!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

OBRAZOM: Gardenia 2021 na nitrianskom výstavisku
7
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM