Rastislav Búgel Rôzne

AeroMobil má nového technického riaditeľa: Pracoval pre Land Rover či McLaren

Tím okolo populárneho futuristického vozidla AeroMobil sa rozšíril o nového člena. Má bohaté skúsenosti z automobilového priemyslu.

Ilustračný obrázok k článku AeroMobil má nového technického riaditeľa: Pracoval pre Land Rover či McLaren
Zdroj: Dnes24.sk

AeroMobil pokračuje v rozširovaní svojho manažment teamu vymenovaním nového technického riaditeľa, Douglasa MacAndrewa. Dokazuje tak svoje sústredenie sa na rozvoj biznisu a akceleráciu vývoja svojho inovatívneho produktu. Doug nastúpi na novú pozíciu 1. júla 2015. CEO AeroMobilu Juraj Vaculík komentoval vymenovanie Douga MacAndrewa,

“Sme veľmi radi, že môžme privítať Douga v našom teame a verím, že s jeho pomocou sa AeroMobil bude rozvíjať tak, aby sa stal skutočne svetovou firmou v oblasti osobnej dopravy.”

„Doug má viac ako 20 rokov pôsobivých skúseností v automobilovom priemysle. Jeho kariéra sa rozvíjala v spoločnostiach Land Rover, McLaren a na záver v Smith Technologies Ltd. V začiatkoch svojho pracovného pôsobenia pracoval na niekoľkých globálnych produktoch Land Rover a prispel aj k uvedeniu značky BMW Mini v roku 1997. Krátko na to začal pracovať pre McLaren v automobilovej divízii od roku 1999,“ informuje spoločnosť AeroMobil. V McLarene mal na starosti bezpečnosť vozidla a interiérový team. Úspešne uviedol na svetový trh Mercedes SLR McLaren a jeho nasledujúce varianty. Hral rozhodujúcu úlohu pri definovaní a dizajne vozidiel McLaren MP4–12.

V roku 2007 MacAndrew prijal ponuku na pozíciu technického riaditeľa v spoločnosti Smith, kde dohliadal na rozvoj portfólia electrických vozidiel naprieč európskym a americkým trhom. „V roku 2010 sa stal viceprezidentom pre konštrukciu a vývoj v celej firme a mal na starosti technologické inovácie a rozbeh novej produkcie, vrátane podpory existujúcich vozidiel vo výrobe. Pod jeho vedením, Smith zaznamenal výrazný rast v oblasti prevádzky elektrických vozidiel v Spojených štátoch, Európe, Rusku a na Ďalekom východe,“ informuje AeroMobil.

Doug je autorizovaný inžinier mechaniky z Engineering Council Veľkej Británie a bol zvolený do pozície Fellow v Institute of Mechanical Engineers v roku 2007. Je držiteľom viacerých globálnych patentov za inovácie v oblasti bezpečnosti vozidiel a ochrany cestujúcich.

„Celý team AeroMobilu víta nového kolegu a teší sa na uplatnenie jeho expertízy. Úlohou nového CTO bude viesť teamy konštrukcie, vývoja, výpočtov a dodávateľov. Bude tesne spolupracovať so spoluzakladateľom AeroMobilu Štefanom Kleinom,“ informuje spoločnosť AeroMobil v svojej informatívnej správe.

Foto: AeroMobil

AeroMobil 3.0
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM