Tlačové správy

6 minút čítania a stres ustupuje: E-knihy majú viacero výhod, najmä v čase korony

Čítanie kníh nám pomáha viac, ako sa na prvý pohľad zdá. Do popredia sa však dostáva jeho mladší súrodenec. E-knihy prinášajú hneď niekoľko výhod. Bola by škoda ich nevyužiť.

Ilustračný obrázok k článku 6 minút čítania a stres ustupuje: E-knihy majú viacero výhod, najmä v čase korony
Zdroj: pixabay.com

Marec sa v našich končinách spája tradične s mesiacom kníh. Čítaním si môžeme udržať pevné zdravie. Ako je to možné?

Len 6-minútové čítanie zníži stres o 68 %

Štúdia University of Sussex z roku 2009 dokázala, že len šesťminútové čítanie knihy stačí na to, aby sme znížili úroveň stresu o neuveriteľných 68 %.

„Strata samého seba v knihe je maximálny relax,“ opísal kognitívny neuropsychológ David Lewis počas výskumu, pričom podľa jeho slov nezáleží na tom, akú knihu ste prečítali, no je potrebné „hlboké pohltenie“, vďaka ktorému môžete uniknúť pred starosťami a stresmi každodenného sveta a pobudnúť v úplnom inom svete.

Stovky kníh v jednej ruke

Prostredníctvom elektronických zariadení sa stanete v jedinom malom tenkom zariadení vlastníkom niekoľkých stoviek kníh či úzkoprofilovým zberateľom – knižnicu bez prachu uvíta čitateľ nielen doma, ale aj na cestách.

Získať takúto e-knihu nebolo nikdy jednoduchšie – sú dostupné ihneď po zaplatení, pričom veľakrát nám dokážu ušetriť i nejedno euro.

Na rozdiel od svojho „papierového súrodenca“ môžu byť takéto e-tituly o niekoľko eur lacnejšie, pričom od svojho staršieho brata, nepoznajú pojem ako „vypredané“ či „nedostupné“ ani počas korony.

Bezplatné e-knihy

Nie za všetky knihy sa musí platiť. Niektoré diela potešia svojou voľnou legálnou verziou. Tisícky takýchto elektronických kníh čakajú na svojich objaviteľov bezplatne na mnohých internetových stránkach.

V prípade, ak máme v zariadení stiahnutú aplikáciu na čítanie elektronických kníh (existujú desiatky rôznych aplikácií), stačí sa len pohodlne usadiť, vybrať si svoj e-titul a o niekoľko minút sa už len s chuťou začítať.

Vyberte si správny tablet

Väčší pôžitok z čítania elektronických kníh umocníme výberom vhodného tabletu. Zavážiť môže veľkosť, cena aj výdrž. Huawei Matepad T10 2+32GB Wifi je cenovo dostupný tablet s tenkým telom a dobrým výkonom pre multimediálnu zábavu. Vydrží počas celého dňa používania a zábavu tak nepokazí ani skoro vybitá baterka.

Tablety ponúkajú množstvo zábavy a okrem čítania aj veľkú kopu tvorivých možností. Širokú škálu tabletov ušitých na mieru nájdete napríklad v e-shope abc:) zone.sk

Tvorivú dušu môže potešiť napríklad skicovanie pomocou Apple Pencil, pričom tablet vďačne využijeme pri práci ale i pozeranie videí, hier, fotiek či internetu.

5 dôvodov, prečo dopriať knihám „e-súrodenca“

  • Chcete mať knihy kedykoľvek po ruke
  • Na ďalšie tituly už nemáte fyzicky miesto, no ako správny milovník kníh, poškuľujete po ďalších knižných dielach
  • Nebaví vás vyčkávať na kuriéra, naskladnenie alebo akciu s poštovným zadarmo
  • Okrem textov ste fanúšikom aj iného vizuálneho obsahu
  • Čítať voľne dostupné diela nebolo nikdy lákavejšie

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: ABC zone
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM