Rastislav Búgel Kultúra

15. ročník divadelného festivalu je za rohom: Tešiť sa môžeme na nabitý program!

Divadelníci z krajín V4 sa po roku opäť stretnú na pôde Starého divadla Karola Spišáka v Nitre. Dôvodom je jubilejný 15. ročník divadelného festivalu Stretnutie.

Ilustračný obrázok k článku 15. ročník divadelného festivalu je za rohom: Tešiť sa môžeme na nabitý program!
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Už 15. ročník medzinárodnej prehliadky divadiel a divadelných škôl krajín V4 – Stretnutie, Setkání, Spotkanie, Találkozás 2013 prinesie zaujímavý program. V čase od 29.júna do 1.mája sa môžu všetci priaznivci divadelnej tvorby tešiť na pútavé vystúpenia. Program festivalu sa bude odohrávať v priestoroch Starého divadla Karola Spišáka v Nitre, na Mestskej tržnici a na ulici 7.Pešieho pluku. Festivalu sa zúčastnia divadelníci z Poľska, Českej republiky, Maďarska, Slovenska a Španielska.

A s čím sa stretneme?

29.mája 2013

S inšpiráciou ticha, keď vonku prší, s návštevníkom z hviezd, ktorý hľadá šťastie, túžbu a lásku, so známym držgrošom Charlesa Dickensa, so ženou s nenaplnenými umeleckými ambíciami, so svetom rozprávky a fantázie v novej hre Jozefa Mokoša, so Shakespearovou skrotenou zlou ženou, so psom, ktorý sprevádzal Pána Ježiša, s Baltasarom Espinosom, ktorý vystúpil na nebo.

30. mája 2013

So skutočnou rodinnou láskou a harmóniou na prahui smrti, s oslavou jari a lásky, so škaredým psom, ktorý vytrvalo hľadá človeka, ktorý by ho mal aspoň trochu rád, s človekom iným, výnimočným i fádnym, čudným i osudovým, s rómskou hudbou a výtvarným prejavom ,krátkou údernou groteskou plnou humoru, irónie a ruského pátosu, s postavami tradičnej bastonády Punchom a Judy a smrťou Margaret Tacher, s dvanástimi poľovníkmi, ktorí sa ako mávnutím čarovného prútika premenili na jelene, s dvoma filozofickým svetmi reprezentovanými Donom Juanom a Donom Quijotom a pustým mestom, duchovným kanibalizmom, incestom, osamelosťou, neláskou a smrťou…

31.mája 2013

S magickým inšpiratívnym svetom mladého dievčaťa, s deviatimi osudmi, príbehmi deviatich súčasných mladých ľudí, so slepcom Bartimejom, ktorý bol cieľom posledného zázraku Ježiša Krista pred vstupom do Jeruzalema, s dokumentárnym divadlom o nerozumných nápadoch, o dobrých ľuďoch, o ženskej nenormálnosti a šibnutých situáciách, s Othelom nositeľom témy o predsudkoch, demagógií a nástrahách rasizmu, s legendárnou Žilinskou Katou dcérou Kata a s troma Slovákmi v zahraničí, s troma migrantmi.

1.mája 2013

S Ikarom, synom Daidalový, ktorý túži letieť až ku slnku, s jedným hercom a ôsmymi drevenými bábkami, s niekoľkými ľuďmi v istom čase, v istej izbe, na istej večeri, s beštiou z mestečka Géveaudan, ktorá zabila viac ako dvesto ľudí – mužov, žien aj detí, s Petrom Panom z Krajiny- Nekrajiny , ktorého poznajú snáď všetky deti na celom svete , so Shakespearovým Macbethom, s grófom Draculom, ktorého inakosť vzbudzuje vášne a lásku.

Počas celého festivalu

S bábkami, maskami čiernym divadlom, spevom, tancom, pohybovým divadlom, klasickými i provokatívnymi témami, inšpiratívnymi metaforami a obrazmi, tradíciou i modernou, s divadlom vo všetkých jeho podobách.

V4
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM