Rastislav Búgel Hokej

Zvolen vyhral v Nitre: Ujal sa vedenia v semifinálovej sérii

Hokejistom Zvolena sa podarilo uspieť pod Zoborom. Húževnatej Nitre ušli už v prvej tretine. Nitrianski hokejisti už recept na zvrat nenašli.

Ilustračný obrázok k článku Zvolen vyhral v Nitre: Ujal sa vedenia v semifinálovej sérii
Foto: Rastislav Búgel

Stretnutie začali výborne hostia, keď v polovici prvej tretiny viedli už 3:0. V 8. minúte využili presilovú hru, Juraško nahodil puk pred Valenta a Peter Zuzin zblízka otvoril skóre. O 39 sekúnd prenechal Mráz v tandeme puk Klhůfekovi a ten z ľavého kruhu prepálil nitrianskeho brankára. V 11. minúte sa skupina zvolenských divákov radovala opäť, hostia šli vo vlastnom oslabení do úniku a Obdržálek pridal aj tretí gól do siete Valenta. Domáci však po 32 sekundách znížili v presilovej hre, keď sa po Macíkovej prihrávke strelecky presadil Stloukal.

V druhej tretine sa Nitrania snažili streliť kontaktný gól, no bezúspešne, naopak, v 33. minúte skórovali Zvolenčania, keď sa po zaváhaní domácej obrany dostal k puku nekrytý Obdržálek a poslal puk do odkrytej časti nitrianskej brány. V 36. minúte sa odohrala zaujímavá situácia, keď Nitran Kutálek skóroval, rozhodca signalizoval poradu s videorozhodcom a následne skóroval hosťujúci Brendl. Videozáznam potvrdil gól Nitry, a tak sa Zvolenčania radovali predčasne.

V tretej časti zápasu videli diváci súboj nitrianskeho útoku s brankárom hostí Barošom, ale bez gólového efektu, navyše 21 sekúnd pred koncom pri powerplay poslal puk do prázdnej nitrianskej brány Puliš, a tak Zvolen zvíťazil a ujal sa vedenia v sérii 3:2.

HK Nitra – HKM Zvolen 2:5 (1:3, 1:1, 0:1)

Góly: 11. Stloukal (Macík, Štefanka), 36. Kutálek (Milam) – 8. Zuzin (Semorád, Juraško), 9. Klhůfek (Mráz), 11. Obdržálek (Klíma), 33. Obdržálek (Klíma), 60. Puliš

Foto: Rastislav Búgel

FOTO: 5.semifinálový zápas medzi HK Nitra a HKM Zvolen
28
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM