Lucia Lauková Hokej

Zvolen chce pod Zoborom vyhrať: Nitra zlepšiť efektivitu

Zvolenskí hokejisti v nedeľu večer vyrovnali stav semifinálovej série Slovnaft play off Tipsport ligy s Nitrou na 2:2. V utorok pocestujú pod Zobor s cieľom prvýkrát sa ujať aj vedenia v tejto sérii.

Ilustračný obrázok k článku Zvolen chce pod Zoborom vyhrať: Nitra zlepšiť efektivitu
Zdroj: TASR

Doposiaľ so súperom vyhrali oba zápasy iba tesne o gól, keď sa mohli oprieť o výkony brankára Samuela Baroša. Ten v sobotu inkasoval štyri góly a po nich sa v 25. minúte porúčal z ľadu. V nedeľu však obstál s nulou, čím potvrdil úlohu jednotky medzi žrďami.

Úspech mladého gólmana

„Tréner ma ráno pred zápasom nabudil a ja som sa mu za to odvďačil. Prišla ku mne aj mama, porozprávali sme sa večer pred štvrtým zápasom, navarila mi. Bol som psychicky v pohode,“ prezradil mladý iba 22-ročný gólman Zvolena, ktorý verí, že v Nitre môže jeho tím uspieť a prikloniť misku váh na svoju stranu. „Netrúfam si povedať, aký bude piaty zápas. Kto dostane menej gólov, tak ten vyhrá. Ideme tam však s jasným zámerom vyhrať. Dvakrát sa nám to s Nitrou v tejto sérii nepodarilo, dúfame, že teraz to už vyjde,“ dodal Baroš.

Zvolen verí vo svoje víťazstvo

Zvolenčania sa môžu oprieť aj o dobrú streleckú formu Radovana Puliša. V Nitre skóroval v oboch semifinálových zápasoch a štvrtý na domácom ľade rozhodol. „Máme tu viacero kvalitných hráčov, čo sa ukázalo hlavne v nedeľnom stretnutí. Pod Zoborom chceme dať viac gólov, hrať obetavo a srdcom. Vieme, že to tam bude ťažké. Nitra hrá naozaj dobre, ale určite vyhráme. Verím, že z hokeja budú mať diváci radosť,“ povedal 24-ročný zvolenský kanonier.

1500 ľudí z Nitry vo Zvolene

Nitrania sa môžu v domácom prostredí oprieť o svojich fanúšikov, ktorí ich výrazne ženú dopredu. Do Zvolena taktiež merali cestu a hlavne v sobotňajšom treťom semifinálovom zápase ich bolo poriadne počuť. „Cítili sme sa v sobotu vo Zvolene ako doma. Pomohli nám naši fanúšikovia ako aj rýchle góly, takže bolo veselo. Niečo také sa nám ešte nestalo, že by tu prišlo na štadión súpera tisícpäťsto ľudí z Nitry,“ neskrýval nadšenie kapitán „Corgoňov“ Branislav Mezei uvedomujúc si pritom, že nedeľný výkon zo Zvolena nemôže v utorok pod Zoborom stačiť: „Nič dramatické sa síce nedeje, stav série je vyrovnaný a hráme doma, ale musíme sa zlepšiť. Ísť do utorkového zápasu s iným prístupom. Rozobrali sme si to a chceme hrať otravnejšie, teda tak ako Zvolen v nedeľu, ktorý dohrával súboje a my sme sa zbytočne hnevali. To nás napokon odpútavalo od hry. Musíme sa z toho poučiť a hrať podobný štýl.“

Nitrania musia strielať góly

Nitrania si uvedomujú, že ak chcú pomýšľať na víťazstvo, musia strieľať góly. „Ak nedáme gól, nemôžeme vyhrať. Nedeľný zápas vo Zvolene je už za nami. Neprehrávame, takže nič zlé sa nedeje. Ideme ďalej,“ podotkol brankár spod Zobora Michal Valent.

Zvolenčania pocestujú do Nitry takmer v plnej sile. Chýbať im bude iba zranený obranca Emil Bagin, ktorý už v tejto sezóne do hry nezasiahne. Do zostavy sa vracia uzdravený zadák Pokovič.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM