Rastislav Búgel Správy

Zvládol extrémne úlohy: Železným mužom sa stal vojak Tomáš z Nitry!

Víťazom deviateho ročníka súťaže Železný muž 2013, ktorý zorganizoval Ústav špeciálneho zdravotníctva a výcviku Lešť sa stal vojak z Nitry Tomáš Barborík. Informovala hovorkyňa Ministerstva obrany SR Martina Balleková.

Ilustračný obrázok k článku Zvládol extrémne úlohy: Železným mužom sa stal vojak Tomáš z Nitry!
Zdroj: Dnes24.sk

„V pretekoch prekonávam samého seba. Keď som nastúpil prvý raz, umiestnil som sa ako trinásty. Bola to pre mňa výzva,“ povedal víťaz a držiteľ putovného pohára Barborík, ktorý sa na tejto súťaži zúčastnil už štvrtýkrát. Na druhom a treťom mieste sa umiestnili príslušníci ministerstva vnútra Michal Sklárči z Policajného zboru a Miroslav Andruška z Úradu ochrany ústavných činiteľov.

Extrémne zaťaženie

Preteky sa uskutočnili v dňoch 28. až 29. mája v priestoroch Ústavu špeciálneho zdravotníctva a výcviku Lešť. Na súťaži sa zúčastnilo 15 pretekárov, ktorí si zmerali sily v desiatich silových disciplínach bez rozdielu v hmotnostných a vekových kategóriách. „Na štart sa postavili zástupcovia rezortu ministerstva obrany, ministerstva vnútra a Kriminálneho úradu Finančnej správy,“ uviedla Balleková. Pretekári súťažili napríklad v disciplínach ako zhyby na hrazde, šplh na lane bez pomoci nôh, tlak na lavičke, držanie dvoch 15-kilogramových bremien v upažení, nosenie dvoch 60-kilogramových bremien na vzdialenosť 30 metrov, nosenie 100 kilogramov krosien i ťahanie vozidla na 30 metrov.

Foto: mosr.sk

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM