Rastislav Búgel Samospráva

Župné námestie získava jasné tvary: Prebieha rekonštrukcia podchodu

Župné námestie je už niekoľko týždňov v rozsiahlej rekonštrukcii. V súčasnosti na ňom prebieha rekonštrukcia podchodu do Horného mesta.

Ilustračný obrázok k článku Župné námestie získava jasné tvary: Prebieha rekonštrukcia podchodu
Foto: Rastislav Búgel

Nitrianske Župné námestie už čoskoro bude vítať návštevníkov v novom šate. Rozsiahla rekonštrukcia sa pomaly chýli ku koncu. Zničený asfaltový povrch nahradia novým, parkovacie miesta upravili a pribudla aj zeleň. Veľká časť Župného námestia je už pokrytá zámkovou dlažbou, ktorou sú vytvorené parkovacie miesta, a žulovými platňami, ktoré pokrývajú priestor pred Župným domom.

Rekonštrukcia podchodu

V súčasnosti tu ešte prebiehajú stavebné práce a rekonštrukcia podchodu pri Župnom dome. Z tohto dôvodu je momentálne znemožnený vstup do Horného mesta pre motorové vozidlá. Nitrania si pohľad na prázdne ulice Horného mesta pochvaľujú. Fotografie ste si mohli pozrieť v článku: Tento pohľad si zamilujete: Horné mesto je úplne bez áut!

Obyvatelia mesta a návštevníci hradu sa môžu tešiť na zvýšený počet zelene a nové lavičky. Celkové náklady na rekonštrukciu sa blížia k sume 240 000 eur.

Rekonštrukcia Župného námestia
23
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM