Lucia Lauková Správy

Župa chce udržať chod pohotovostí v Nitrianskom kraji: Lekárom dofinancuje MZDY

Nitriansky samosprávny kraj sa rozhodol dofinancovať mzdy lekárov a sestier v ambulantných pohotovostných službách.

Ilustračný obrázok k článku Župa chce udržať chod pohotovostí v Nitrianskom kraji: Lekárom dofinancuje MZDY
Zdroj: Trnavský samosprávny kraj

Predseda NSK Branislav Becík ubezpečuje, že pohotovostná služba pre deti bude v Nitrianskom kraji fungovať aj naďalej. "Niekomu sa môže zdať, že sa pediatri odmietajú starať sa o svojich pacientov. Ubezpečujem vás, že opak je pravdou,“ hovorí Becík.

Podávanie výpovedí pediatrov je podľa slov nitrianskeho župana prejavom túžby po zmene, nie nevôľou lekárov postarať sa o detských pacientov.

„Ak aj podávajú výpovede, tak preto, aby upozornili na vážnosť situácie v zdravotníctve. Tri roky neschopnej vlády sa postarali o to, že nám horí celé Slovensko a nevieme, čo skôr hasiť. My v našom kraji ale nemôžeme dopustiť, aby neschopnosťou vlády trpeli naše deti,“ vyhlásil Becík.

Prečítajte si tiež

Dofinancovanie platov

Podľa § 4 ods. 1 písm. j) zákona č. 302/2001 Z.z. o samospráve vyšších územných celkov v znení neskorších predpisov sa samosprávny kraj stará o všestranný rozvoj svojho územia a o potreby svojich obyvateľov – pritom utvára najmä podmienky na rozvoj zdravotníctva.

Nitriansky samosprávny kraj sa preto rozhodol dofinancovať mzdy lekárov a sestier v ambulantných pohotovostných službách aj v mestách Nové Zámky, Komárno, Topoľčany, Levice a Šaľa do rovnakej výšky akú v súčasnosti dostávajú lekári a sestry vykonávajúci ambulantnú pohotovostnú službu pre deti a dorast v Nitre.

„Týmto zabezpečíme plnohodnotnú zdravotnú starostlivosť pre naše deti aj naďalej,“ hovorí Becík a dodáva, že župa nemá neobmedzené prostriedky – chce pomôcť všade, kde pomôcť môže, ale nie je v jej kapacitách a možnostiach nahrádzať vládu Slovenskej republiky.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM