Lucia Lauková Správy

ZŠ Tulipánová sa konečne dočká: Nová telocvična za takmer pol milióna eur!

Verejná súťaž na výstavbu telocvične nitrianskej základnej školy pozná víťaza. Mesto za novostavbu zaplatí takmer pol milióna eur.

Ilustračný obrázok k článku ZŠ Tulipánová sa konečne dočká: Nová telocvična za takmer pol milióna eur!

Súťaž na výstavbu novej telocvične pre ZŠ Tulipánová vyhrala firma Inova zo Žiliny. Výzvu na predkladanie ponúk zverejnilo mesto Nitra ešte v júli tohto roka.

Víťazná ponuka

Ponuku predložili len dvaja uchádzači. Podľa vyhodnotenie bola zo súťaže vylúčená skupina dodávateľov z Levíc, ktorí ponúkali nižšiu cenu 463 180,68 eur a výstavbu za 85 dní. Predsedom komisie bol Martin Nemky. „Komisia odporučila prijať na základe vyhodnotenia ponuku uchádzača Inova, Vysokoškolákov 2, 010 08 Žilina, ktorý ponúkol cenu 487 752,16 Eur s DPH a lehotu výstavby 161 kalendárnych dní,“ píše mesto Nitra vo vyhodnotení ponúk.

Financovanie projektu

Na slávnostnom otvorení zrekonštruovaných pavilónov ZŠ Tulipánová avizoval primátor Jozef Dvonč, že výstavba novej telocvične sa už pripravuje. Podľa slov Jozefa Dvonča mesto na tento účel vyčlenilo 400 000 eur. „Pripravujeme stavenisko a predpokladám, že v druhej časti školského roka už bude telocvičňa hotová,“ povedal v septembri Dvonč.

Ako nám potvrdil prednosta MsÚ v Nitre Igor Kršiak mesto na výstavbu telocvične financie má. „Výstavba novej telocvične ZŠ Tulipánová, je schválená v rozpočte mesta a bude hradená z vlastných zdrojov mesta,“ povedal Igor Kršiak. Ako ďalej uviedol Igor Kršiak, do rozpočtu pribudla vratka za rekonštrukciu ZŠ Benkova, ktorá bola ako príjem zaradená do rozpočtu mesta. „Následne je takýto príjem možné použiť na schválené investičné akcie,“ dodal Igor Kršiak.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM