Rastislav Búgel Basketbal

Zrodilo sa vytúžené víťazstvo: Basketbalisti uspeli v Spišskej Novej Vsi!

Zverenci trénera Petra Semana konečne uspeli v najvyššej slovenskej basketbalovej súťaži. Nitrania si poradili so Spišskou Novou Vsou.

Ilustračný obrázok k článku Zrodilo sa vytúžené víťazstvo: Basketbalisti uspeli v Spišskej Novej Vsi!
Foto: Rastislav Búgel

MBK SPU Nitra cestoval počas ôsmeho kola SBL na palubovku Spišskej Novej Vsi. Dvaja susedia zo suterénu ligovej tabuľky potrebovali body ako soľ.

Nitrianski basketbalisti si vypracovali náskok už v prvom dejstve, kde domácemu celku odskočili na rozdiel 12 bodov. V dobrom tempe pokračovali aj v druhej štvrtine, ktorú vyhrali o jedenásť bodov a do polčasovej prestávky tak išli oba celky za stavu 22:45 z pohľadu domáceho tímu.

Po zmene strán sa hra viac vyrovnala. Svedčí o tom aj skóre tretieho dejstva (18:18). Nitra do hry zapájala aj mladíkov. V poslednej časti domáci celok zapol na plné obrátky a „Semanovcov“ prestrieľal presvedčivo 24:14. Vďaka skvelej hre Nitry v prvej polovici zápasu však dráma nenasledovala a Nitra si tak pripísala prvé dôležité víťazstvo v aktuálnom ročníku SBL, ktoré je odmenou za zlepšujúce sa výkony v posledných kolách.

BK 04 AC LB Spišská Nová Ves – MBK SPU Nitra 64:77 (11:23, 11:22, 18:18, 24:14)

„Príprave na tento zápas sme venovali veľkú pozornosť, pretože sme chceli na Spiši vyhrať. Začali sme koncentrovane, verili sme si a na palubovke sme dominovali. V druhom polčase, keď sme domácim odskočili už na tridsať bodov, som dal príležitosť aj hráčom, ktorí hrávajú menej. Už to bol skôr taký kokteil ako basketbalový koučing, no sme radi, že si zahrali všetci hráči, a že sa tešíme z prvého víťazstva. V kútiku duše som veril, že ak budeme hrať to čo máme natrénované, tak vyhráme o dvadsať bodov. Som rád, že chalani splnili pokyny a úprimne sa tešíme,“ povedal pre klubovú stránku tréner Nitry Peter Seman.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM