Monika Földešiová Rôzne

Zoborské kasárne i volebná kampaň

Veľká zasadačka na mestskom úrade bola vo štvrtok plne vyťažená. Okrem 31. riadneho zasadnutia poslancov sa tam odohrávala predvolebná kampaň Veľkej slovenskej koalície.

Mimo tradičných návrhov na nakladanie s nehnuteľnosťami riešili členovia mestského zastupiteľstva aj aktuálne otázky a problémy Nitry. Schválili napr. operačný plán údržby miestnych komunikácií na prichádzajúcu zimnú sezónu. V ňom určili chodníky a cesty s prioritným ošetrovaním počas zimy. Dlho očakávané riešenie bývalých kasární pod Zoborom na tomto zasadnutí neprišlo, predložila sa iba informatívna správa. Tá obsahovala „suma sumarum“ mená všetkých záujemcov o využitie pozemku, od kultúrneho zamerania až po profesionálne výcviky psov. Medzi prioritné témy patril aj audit verejného osvetlenia či správa zelene na území mesta. Práve tá vyvolala búrlivú diskusiu z radov poslancov. Riešili pokuty pre vodičov parkujúcich na trávnatých plochách, opilovanie konárov stromov bez bytovými domami i nedostatok zelene v meste. K jednotlivým (aj k iným) bodom programu sa budeme podrobne venovať v jednotlivých reportážach.

V poobedných hodinách sa zasadačka začala „zapĺňať“ občanmi Nitry, ktorí sa chceli zúčastniť predvolebnej kampane koalície slovenských strán kandidujúcej vo voľbách do VÚC. Aj napriek žalostnej účasti voličov nešetrili kandidáti chválospevmi na svoje osoby. Napokon, je to prirodzené, veď predvolebná kampaň je o pozitívnej reklame.

Foto: Veľká slovenská koalícia – Ivo Fandel

31.zasadnutie
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM