Rastislav Búgel Kultúra

Zoberte deti do divadla. Všedný aj nevšedný život v inscenácii Bolo nás päť

Brány Starého divadla sa otvoria pre všetky deti. Román, na motívy ktorého vznikol aj seriál inšpiroval aj pracovníkov Starého divadla. Bábková inscenácia si odbije divadelnú premiéru v meste pod Zoborom.

Ilustračný obrázok k článku Zoberte deti do divadla. Všedný aj nevšedný život v inscenácii Bolo nás päť

Bábková hra „Bolo nás päť“ čerpala z románu významného medzivojnového autora Karla Poláčka. Rovnomenný román poznajú naši starší čitatelia aj z interpretácie na obrazovkách Českej televízie. Seriál o piatich kamarátoch z malého mesta a ich bežných zážitkoch poznajú azda všetci.

Rôzne zážitky malých chlapcov vrátia mnohých starších návštevníkov do svojich detských čias. Pripomenie im banálne problémy, ale aj rôzne šibalstvá. „Napríklad chystali sa na výlet do Talianska, ale nemali peniaze. Nemali peniaze, ale mali nápady. Napríklad chceli predávať osí med. Ale osi med nerobia. To nevedeli. Ale zistili,“ prezrádza spoza opony Kamil Žiška.

Preplietať sa životom piatich obyčajných chlapcov v humornom podaní môžu všetky deti od 6 rokov. Zažijete prvé lásky, letné dobrodružstvá, šibalstvá… „Pozývame vás teda, drahí diváci, túlať sa s nami mestečkom Paláčkovice. A nebojte sa, sami nebudete, lebo nás vždy bude najmenej päť,“ pozýva kolektív Starého divadla.

Premiéra je naplánovaná na 18. januára o 18:00 hod.

Foto: ilustračné

Bolo nás päť
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM