Krimi

Zničili rozvody, VYPLI semafory v centre: Vandalov už chvíľu pred tým riešili policajti

Začiatkom mája v centre mesta nefungovali semafory. Postarali sa o to mladí vandali, ktorí poškodili rozvodnú skriňu.

Ilustračný obrázok k článku Zničili rozvody, VYPLI semafory v centre: Vandalov už chvíľu pred tým riešili policajti
Zdroj: Dnes24.sk , Polícia SR - Nitriansky kraj

Vo štvrtok (4. mája) mestská polícia riešila skupinu mladých ľudí (dve dievčatá a jedného chlapca) na pešej zóne. Jeden z chlapcov pred podnikom vytrhával a poškodzoval kvetinovú výzdobu. Hliadka MsP v Nitre zistila, že sa jedná o Ukrajincov. „Mladého 18-ročného muža za priestupok zmierlivo doriešili napomenutím, keďže spôsobená škoda bola minimálna, kvety už boli odkvitnuté a cibuľky vytrhnuté neboli. Po doriešení sa mladí ukrajinskí občania z miesta vzdialili a pokračovali v chôdzi ďalej,“ informuje Mestská polícia v Nitre.

Spôsobili výpadok semaforov

Riešenie napomenutím, zdá sa, nepomohlo. Už po pol hodine sa partia ukázala opäť. Skupina sa, tentoraz v zložení dvoch dievčat a dvoch chlapcov, presunula na frekventovanú križovatku.

„Zaregistroval, že mladí muži začali kopať, poškodzovať a neskôr aj strhli väčšiu elektrickú rozvodnú skriňu svetelnej signalizácie na frekventovanej križovatke ulíc Štúrova a Štefánikova pri obchodnom centre Mlyny. Zhodením rozvodovej skrine zároveň spôsobili výpadok svetelnej signalizácie križovatky, ktorá už nebola riadená semaformi,“ dodáva MsP.

Starí „známi“

Partia, ktorá „vypla“ semafory, sa snažila utiecť. Namierili si to však smerom k útvaru mestskej polície a tak hliadkam vpadli doslova do náruče. „Mestskí policajti ich zadržali na Cintorínskej ulici a zistili, že sa opäť jedná o mladých Ukrajincov. Obaja mladí muži odmietli preukázať svoju totožnosť, preto ich príslušníci predviedli na útvar mestskej polície,“ dodáva MsP s tým, že na miesto privolali aj hliadku policajného zboru: „Na útvare mestskej polície zistili, že jeden z mladíkov a obe dievčatá boli tie isté osoby, ktoré zmierlivo riešili pred polhodinou za vytrhanie tulipánov. Obaja muži boli vo veku 18 rokov, dievčatá mali 16 a druhá 17 rokov.“

Na miesto činu sa neskôr dostavil aj vyšetrovateľ, operatívni príslušníci a technik. Prevzali si zadržaných mladíkov, všetky zistené informácie, záznamy a súbory z kamerového systému.

Mestu bola týmto vyčíňaním spôsobená škoda za viac ako 8 700 eur. Polícia musela dopravu na jednej z najfrekvento­vanejších križovatiek v meste riadiť niekoľko hodín.

"Nitrianski kriminalisti v súčinnosti s Mestskou políciou v krátkej dobe od tohto skutku zadržali a predviedli oboch 18 ročných mladíkov, ktorým vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície v Nitre vzniesol obvinenie za zločin poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia spáchaného formou spolupáchateľstva,“ informovala vtedy nitrianska krajská polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy, ktoré hýbu Nitrou

🚦SEMAFORY SA STALI TERČOM DVOCH VÝTRŽNÍKOV. ÚPLNE ICH ZNEFUNKČNILI. DOPRAVU RIADILI POLICAJTI NIEKOĽKO HODÍN 🤨 Okolo...

Posted by Polícia SR - Nitriansky kraj on Friday, May 5, 2023
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM