Monika Földešiová Rôzne

Zničené sa stane opraveným

Mesto sa zaviazalo zrealizovať v rokoch 2008-2010 rozsiahle rekonštrukcie mestských komunikácií. Aj napriek obvineniam zo strany občanov, že primátorova ulica prišla na rad medzi prvými, neobídu dodávatelia prác ani ďalšie komunikácie.

Opravy miestnych komunikácií boli zaradené v Koncepcii opráv na už spomínané roky a schválené mestským zastupiteľstvom v marci tohto roka. K nim patrí aj Hodžova ulica, na ktorej býva primátor Nitry Jozef Dvonč. Od schválenia koncepcie poslancami bola jeho ulica medzi prvými v zozname, ktoré rekonštrukciu podstúpili a stále podstupujú. Podľa vyjadrenia z mesta sú to všetko ulice, ktoré sú v havarijnom stave. Primátorova ulica najprv nebola obnovená, aby nevznikli práve takéto obvinenia zo strany občanov. „Pôvodne sa uvažovalo, že sa dá na Hodžovu ulicu iba nová živica, ale keď sa dal dole súčasný asfalt, zostalo tam iba bahno. Spevnené bolo jadro vozovky, na chodníkoch je klasický asfaltový koberec, rekonštrukcie komunikácií by mali byť dokončené v tomto roku“, vysvetlil Andrej Jančovič z MsÚ Nitra. Opravené by mali byť všetky komunikácie, na ktorých premáva mestská autobusová doprava. Okrem Hodžovej sú v koncepcii vyhradené aj nasledujúce ulice, ktorých rekonštrukciu realizuje spoločnosť Cesty Nitra, a.s.:

**Mikovíniho ul., Ul. 8.mája, Kláštorská ul., Ždiarska ul. (od Dlhej ul. po Ďumbiersku ul.), Ďumbierska ul. (od Ždiarskej ul. po Vihorlatskú ul. – obojsmerne), Vihorlatska ul. (od Ďumbierskej ul. po Fatranskú ul.), Kúpeľná ul., Orechova ul., súvislá oprava chodníka na Štefánikovej tr. (Štúrova – Coboriho) **

Čo nás ešte čaká?:

  • rekonštrukcia ľavej časti chodníka Hviezdoslavovej ul. – zrealizované
  • oprava chodníka Štefánikova tr. 64–82 – zrealizované
  • oprava ľavej časti chodníka Hviezdoslavova, po polikliniku
  • oprava chodníka Štefánikova tr. ( od križovatky Šturova – Štefánikova po Palárikovu)
  • oprava chodníka pri CITY PARKU
  • oprava chodníka časti Staničnej ulice
  • realizácia prepojenia miestnych komunikácií Hlboká a Železničiarska,
  • prepojovací chodník Dolnočermánska –Hviezdoslavova + priechod pre chodcov
  • rozšírenie chodníka a miestnej komunikácie Pražská

Zdroj: MsÚ + autor

znicene musi byt opravene
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM