Lucia Lauková Tlačové správy

Známy šéfkuchár v nitrianskej jedálni: Aha, aké dobroty navaril pre študentov! FOTO

Určite milé prekvapenie! Študentom a zamestnancom Spojenej školy Slančíkovej v Nitre podával obed známy slovenský šéfkuchár Vojto Artz. Akú dobrotu im pripravil? Pozrite FOTO.

Ilustračný obrázok k článku Známy šéfkuchár v nitrianskej jedálni: Aha, aké dobroty navaril pre študentov! FOTO
9
Galéria

Veľkoobchod METRO sa aj tento rok zasadzuje za zdravé stravovanie na školách a nezostane len pri slovách. Priamo do školských jedální dodáva potrebné suroviny a kuchári METRO pomáhajú s prípravou jedál v kuchyniach vybraných škôl.

Jednou z nich bola aj Spojená škola Slančíkovej v Nitre. Aké menu ochutnali študenti v utorok 20. februára?

Prím hrala ryba ako zdravá zložka stravy a hlavná surovina. Žiaci a študenti si pochutnali na ostriežovi. „Záleží nám na tom, aby deti mali na tanieri nielen chutné, ale aj zdravé a výživovo plnohodnotné jedlo. Školským jedálňam by sme chceli vnuknúť zdravšiu inšpiráciu a presadzovať pozitívne trendy a nové technologické postupy pri stravovaní našich žiakov,“ uvádza Jan Žák, generálny riaditeľ spoločnosti METRO Slovensko.

Práve ryby sú totiž dôležitou súčasťou zdravej stravy, ktorú odporúčajú odborníci z dôvodu, že sú jedinečným zdrojom omega mastných kyselín, vitamínov, minerálov a kvalitných bielkovín.

Študenti Spojenej školy Slančíkovej v Nitre si pochutnali na pečenom ostriežovi s bylinkovou kôrkou, strukovinami a talianskym prelivom. Navarených bolo 750 porcií, pričom na prípravu jedla bolo použitých 75 kg ryby, 12 kg šošovice, 12 kg krúp, 2 kg cesnaku, 10 kg petržlenovej vňate a ďalšie suroviny na dochutenie.

Študenti špeciálne varenie privítali. Považovali ho za príjemnú zmenu. Pri našej otázke, ako im chutilo, súhlasne prikyvovali. „Všetko bolo také vyvážené, tie chute, bolo to výborné. Bolo to geniálne,“ nešetrili chválou študentky Simona, Lenka, Saša a Annamária, ktoré si spoločne vychutnali obed v školskej jedálni.

Iniciatívou spoločnosti METRO je robiť osvetu ohľadom stravovania na školách. „Chceme ukázať, že aj zdravé a cenovo dostupné jedlo môže chutiť dobre. Nemenej dôležité je tiež predísť plytvaniu v školských jedálňach, t. j. ako čo najlepšie zužitkovať všetky dostupné suroviny a zároveň splniť finančné limity,“ podotkol šéfkuchár METRO Vojto Artz.

Veľkoobchod v rámci tohto podujatia spolupracuje s Celoslovenskou sekciou školského stravovania, participáciu majú aj krajské metodičky, zodpovedné za stravovanie na školách.

(PR- Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto správy)

Známy šéfkuchár v nitrianskej jedálni: Aha, aké dobroty navaril pre študentov! F
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM