Rastislav Búgel Samospráva

Známi funkcionári zverejnili majetkové pomery: K akému vlastníctvu sa priznali Belica či Greššo?

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) zverejnil na svojich stránkach majetkové priznania poslancov za rok 2013. Pozrite, čo všetko priznali.

Ilustračný obrázok k článku Známi funkcionári zverejnili majetkové pomery: K akému vlastníctvu sa priznali Belica či Greššo?
Zdroj: Dnes24.sk

Predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja Belica Milan priznal za rok 2013 príjmy vo výške 33 615,94 eur. Vo svojom nehnuteľnom majetku priznal rodinný dom, pozemky, stavebný pozemok – rozostavaná stavba, jednoizbový byt a dvojizbový byt. K tomu jeden osobný automobil.

Okres zastupuje trinásť poslancov

Ján Vančo vykonáva prácu v zastupiteľstve Nitrianskeho samosprávneho kraja, popri tom je aj vo vedení mesta Nitra. Je aj SZČO a figuroval ako predseda predstavenstva Nitrianskej organizácie cestovného ruchu. Za rok 2013 priznal svoje príjmy vo výške 38 895,95 eur. Vančo podľa webu Nitrianskeho samosprávneho kraja uviedol ako hnuteľný majetok auto VW Tiguan a bankové vklady. Uviedol aj nehnuteľný majetok a to ornú pôdu, trvalé trávnaté porasty, vodné plochy, zastavané plochy a nádvoria.

V zastupiteľstve Nitrianskeho samosprávneho kraja sedí aj riaditeľ Divadla Andreja Bagara – Ján Greššo. Okrem tejto funkcie sedel aj na stoličke poslanca nitrianskeho mestského zastupiteľstva. Príjmy za rok 2013 priznal vo výške 35 653,94 eur. Ako nehnuteľný majetok uviedol dvojizbový byt a garážové státie a zastavanú plochu. Mimo nehnuteľností uviedol aj úspory v banke a osobné auto Renault.

Krajská poslankyňa Helena Kováčová uviedla svoje príjmy za rok 2013 vo výške 39 169,75 eur. Okrem pozície poslankyne zastávala aj prácu v neštátnom zdravotníckom zariadení ako SZČO. Medzi svoj nehnuteľný majetok uviedla ornú pôdu, zastavané plochy, záhradu, dom, bytový dom, zastavané plochy a nádvorie a trvalé trávnaté porasty. Medzi hnuteľným majetkom neuviedla nič.

Renáta Kolenčíková vykonávala popri funkcii krajskej poslankyne aj funkciu poslanca v MsZ Nitra. Za tok 2013 priznala príjmy vo výške 13 424,97 eur. Vykonávala aj pozíciu krajskej tajomníčky SMER-SD. Rovnako bola členkou Službyt s.r.o. Nitra. Medzi nehnuteľný majetok uviedla rodinný dom, záhradu a vinicu. Ako svoj hnuteľný majetok uviedla bežný účet, podnikateľský účet, úspory a umelecké diela.

Poslanec Peter Oremus vykonáva popri práci poslanca Nitrianskeho samosprávneho kraja aj podnikateľskú činnosť v niekoľkých súkromných spoločnostiach. Svoje príjmy za rok 2013 uviedol v priznaní vo výške 8 943,00 eur. Medzi jeho nehnuteľný majetok patrí polovica jedného rodinného domu a záhrady, ďalší rodinný dom so záhradou, pôda a stavebný pozemok . Ako svoj hnuteľný majetok Oremus uviedol majetkové práva v spoločnostiach a úspory.

Svoj majetok priznal aj poslanec Róbert Bakyta, ktorý vykonával aj funkciu starostu obce Jarok. V tejto funkcii už pokračovať nebude. Vo voľbách ho porazil nezávislý kandidát Stanislav Sťahel. Bakyta priznal príjmy za rok 2013 vo výške 27 145,08 eur. Bol členom predstavenstva Ponitrianskeho združenia obcí pre separovaný zber a nakladanie s odpadmi. Ako svoj nehnuteľný majetok priznal rodinný dom v bezpodielovom vlastníctve manželov, ornú pôdu, ktorú získal ako dedičstvo v roku 1990, les ako dedičstvo z rovnakého roku a opäť ornú pôdu získanú ako dedičstvo v roku 2008. Ako hnuteľný majetok uviedol len bežný účet v banke.

Svoje príjmy za rok 2013 priznal aj poslanec Nitrianskeho samosprávneho kraja a poslanec MsZ v Nitre Miloslav Hatala. Ten priznal príjmy na úrovni 45 672,92 eur. Ako nehnuteľný majetok uviedol osobné auto a bankové účty. Medzi jeho nehnuteľný majetok podľa webu Nitrianskeho samosprávneho kraja uviedol rodinný dom, záhrady, ornú pôdu, trvalé trávnaté porasty, prevádzkovú budovu a dvor.

Poslanec Marián Radošovský uviedol výšku svojich príjmov za rok 2013 na 17 060,82 eur. Okrem funkcie poslanca zastával aj pozíciu v súkromnej spoločnosti, ktorej je podľa súpisu hnuteľného majetku 100% vlastníkom. Okrem toho do svojho nehnuteľného majetku priznal aj hotovosť na účte. Ako nehnuteľný majetok Radošovský uviedol záhradu, rodinný dom, trvalé trávnaté porasty a lesnú pôdu, ktorej je polovičným vlastníkom.

Pavol Meňky uvádzal svoje príjmy za rok 2013 vo výške 53 809,11 eur. Okrem pozície poslanca Nitrianskeho samosprávneho kraja zastával aj funkciu riaditeľa sekcie stratégie a obslužných činností v Sociálnej poisťovni Bratislava. Medzi svoj nehnuteľný majetok uviedol rodinný dom, záhradu a bytovku. Ako hnuteľný majetok uviedol hypotekárny úver, osobné auto a vklady v bankách.

Svoj majetok a príjmy za rok 2013 v priznaní uviedol aj Juraj Horváth, podpredseda NSK. Ten inú funkciu nezastával a za tok 2013 priznal príjmy vo výške 34 688,23 eur. Vlastnil nehnuteľný majetok v podobe rodinného domu, bytu a pozemku. Ako hnuteľný majetok uviedol osobné auto Fábia.

O informácie o svojom majetku sa zverejnením na webe Nitrianskeho samosprávneho kraja podelil s verejnosťou aj prednosta Okresného úradu Nitra, ktorý zastáva aj pozíciu poslanca NSK. Martin Nemky uviedol príjmy za rok 2013 vo výške 23 334,51 eur. Disponoval nehnuteľným majetkom v podobe 3-izbového bytu, ornej pôdy a stavebného pozemku. Medzi hnuteľný majetok zaradil hypotekárny a spotrebný úver.

Juraj Buzinkai vykonával funkciu poslanca Nitrianskeho samosprávneho kraja. Popri tom sedel aj na stoličke pracovníka Sociálnej poisťovne. Hnuteľný majetok uverejnil v podobe auta Honda Civic a vkladov v bankách. Ako nehnuteľný majetok uvádza dva byty.

Medzi poslancami Nitrianskeho samosprávneho kraja figuruje aj starosta Dolných Lefantoviec. Miloslav Krajčík zastával okrem poslaneckého kresla aj funkciu člena komisie cestovného ruchu NSK, člena komisie reg. rozvoja a územného plánovania a člena Rady školy pri SPŠ stavebnej v Nitre. Príjmy za rok 2013 priznal vo výške 17 246,94 eur. Ako nehnuteľný majetok uviedol rodinný dom s príslušenstvom a pozemky. Ako hnuteľný majetok uvádza peňažnú hotovosť a osobný automobil.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM