Rastislav Búgel Rôzne

Znak spolupatričnosti ľuďom žijúcim s ochorením AIDS: Sviečkový pochod ulicami Nitry!

Aj tento rok sa obyvatelia nášho mesta budú môcť zapojiť do sviečkového pochodu na podporu ľudí žijúcich s ochorením AIDS. Sviečkový pochod organizuje združenie STORM.

Ilustračný obrázok k článku Znak spolupatričnosti ľuďom žijúcim s ochorením AIDS: Sviečkový pochod ulicami Nitry!
Foto: Rastislav Búgel

Vyjadriť podporu ľuďom žijúcim s ochorením AIDS budeme po roku môcť opäť aj v Nitre. „Príďte aj vy v piatok v Nitre na sviečkový pochod, počas ktorého môžete vyjadriť svoj postoj k tomu ochoreniu,“ vyzývajú organizátori zo združenia STORM na svojej stránke.

So sprievodnými podujatiami

Sviečkový pochod začne v piatok 29. novembra na začiatku pešej zóny v Nitre a bude pokračovať až smerom na Svätoplukovo námestie. Súčasťou sprievodného programu bude vytvorenie symbolickej červenej stužky z kahancov a vystúpenie speváckeho zboru KATARS. Červená stužka je symbolom Svetového dňa boja proti AIDS (1.decembra).

Symbolická podpora

Súčasťou podujatia bude aj bezplatný test HIV a predtestové a potestové poradenstvo. „Zapálením sviečky a pripnutím červenej stužky symbolizujete svojmu okoliu nádej, toleranciu, spolupatričnosť s ľuďmi, ktorí proti tejto chorobe bojujú,“ informuje združenie STORM na svojej stránke.

Svetový deň AIDS
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM