Lucia Lauková Šport Hokej

Zmeny v hokejovom olympijskom tíme na turnaj v Grazi: TÁTO poteší fanúšikov Nitry

Tréner slovenského Olympijského tímu Marcel Ozimák musel v kádri na turnaj Euro Ice Hockey Challenge v Grazi urobiť niekoľko zmien. Jedna poteší Nitru.

Ilustračný obrázok k článku Zmeny v hokejovom olympijskom tíme na turnaj v Grazi: TÁTO poteší fanúšikov Nitry
6
Galéria
Zdroj: TASR

Osem zmien musel urobiť tréner slovenského Olympijského tímu Marcel Ozimák v kádri na turnaj Euro Ice Hockey Challenge v Grazi. Z rôznych dôvodov sa mu ospravedlnili Patrik Rybár, Ivan Ďatelinka, Oldrich Kotvan, Martin Štajnoch, Peter Trška, Filip Lešťan, Tomáš Zigo a Patrik Koyš, ktorých nahradili brankár Samuel Baroš, obrancovia Peter Hraško, Matúš Rais, Patrik Koch a útočníci Peter Zuzin, Michal Hlinka, Ľubomír Dinda a Juraj Šiška.

Šancu dostali mladí

Ozimák tak privítal na utorkovom zraze iba 14 z pôvodne 22 nominovaných hokejistov. V kádri má dvoch brankárov, sedem obrancov a 13 útočníkov. Šancu dostali najmä mladí perspektívni hokejisti z domácej Tipsport Ligy. „Zmien oproti pôvodnej nominácii bolo veľmi veľa. Ešte v pondelok v neskorých hodinách sme riešili zranenia, respektíve hráčov, ktorých neuvoľnili ich kluby. Sme radi, že sa nám to podarilo. Dali sme šancu hráčom, ktorí majú šancu sa ukázať v národnom tíme a zmerať si sily aj na takejto úrovni,“ uviedol Ozimák, ktorý v Grazi absolvuje reprezentačnú premiéru, rovnako ako jeho asistenti – klubový kolega z Popradu František Štolc a bývalý obranca Rudolf Jendek. Generálny manažér tímu je Martin Štrbák.

Adepti pre A-tím

Tréneri sa zamerali na typy hráčov, ktorí by mohli byť v budúcnosti potenciálni adepti pre reprezentačný A-tím. V Grazi sa skonfrontujú s medzinárodnou úrovňou. „Očakávam, že chlapci sa budú chcieť presadiť. Je to pre nich obrovská šanca, možno nejaký medzistupeň pred ešte väčším hokejom, než hrajú v súčasnosti. Chceli by sme hrať rýchly, dynamický hokej, založený na krátkych striedaniach, disciplíne a obetavosti. Toto budú hlavné prvky, ktorými by sme sa chceli na turnaji prezentovať.“

Obhajoba triumfu

Slováci budú na turnaji obhajovať minuloročný triumf z Innsbrucku. Ich súpermi budú od štvrtka do soboty domáci Rakúšania, Francúzi a Nóri. Olympijský tím pôjde do každého stretnutia naplno, prvoradým cieľom však bude otestovanie adeptov pre A-tím. „Výsledok je vždy dôležitý, nás však bude zaujímať najmä hra. Ak budú chlapci dodržiavať to, čo sa má, tak môžu odohrať s hociktorým súperom dobrý zápas. Korčuliarov tu máme rýchlych. Samozrejme, chceme turnaj vyhrať, rovnako ako naši súperi, ich sila sa však ešte ukáže,“ uviedol Ozimák. „Máme informácie, že Nóri by mali prísť v plnej sile, naopak Rakúšania budú mať 11 nových hráčov. Neznámou sú Francúzi. Tiež by ale nemali prísť v plnom zložení, lebo top hráči z európskych líg im nebudú k dispozícii.“

Brankári turnaja

Brankárske povinnosti si na turnaji podelia Denis Godla a Samuel Baroš. „Máme tu mladé mužstvo. Myslím si, že všetci chalani sa budú chcieť ukázať, veď niektorí sú v reprezentácii prvýkrát. Chceme uhrať dobré výsledky. Očakávam vyrovnané zápasy, radi by sme všetky tri vyhrali a ukázali, že vieme hrať hokej,“ vyznal sa 21-ročný Godla, ktorý v tejto sezóne upútal svojimi výkonmi vo fínskej Liige v drese KalPy Kuopio.

Turnaj je výzvou aj pre realizačný tím, ktorý takisto debutuje na medzinárodnej scéne. „Tešíme sa na to. Je to pre nás na tejto úrovni nová výzva, v mládežníckych reprezentáciách sme už pôsobili,“ dodal Ozimák.

Aktualizovaný káder Olympijského tímu SR na turnaj Euro Ice Hockey Challenge v Grazi (9. – 11. februára):

brankári: Denis Godla (KalPa Kuopio/Fín.), Samuel Baroš (HKM Zvolen)

obrancovia: Patrik Bačik (Slovan Bratislava/MHC Martin), Matúš Holenda (Dukla Trenčín), Mário Grman (HC Topoľčany/MSHK Žilina), Mislav Rosandič (Slovan Bratislava/HC'05 Banská Bystrica), Peter Hraško (HKM Zvolen), Matúš Rais (HK Nitra), Patrik Koch (HC Košice)

útočníci: Peter Boltun (HC Košice), Dávid Gríger (HC Karlovy Vary/ČR),Michal Krištof (HK Nitra), Tomáš Matoušek (HC'05 Banská Bystrica), Radovan Puliš, Peter Zuzin (obaja HKM Zvolen), Pavol Skalický, Michal Hlinka (obaja Slovan Bratislava), Matúš Sukeľ (Slovan Bratislava/MHK 32 Liptovský Mikuláš), Peter Lichanec, Andreas Štrauch, Ľubomír Dinda (všetci HK Poprad), Juraj Šiška (Slovan Bratislava/HK Ni­tra)

realizačný tím: Martin Štrbák (generálny manažér), Roman Ulehla (manažér), Marcel Ozimák (tréner), Rudolf Jendek (asistent trénera), František Štolc (asistent trénera), MUDr. Jozef Breznický (lekár), Ľubomír Baka, Dušan Čulka (maséri)

Program SR na EIHCH v Grazi:

  • Štvrtok 9. februára o 20.20 h: Slovensko – Rakúsko
  • Piatok 10. februára o 16.30 h: Slovensko – Francúzsko
  • Sobota 11. februára o 14.30 h: Slovensko – Nórsko

Foto: ilustračné

Zmeny v hokejovom olympijskom tíme na turnaj v Grazi: TÁTO poteší fanúšikov Nitr
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM