Rastislav Búgel Krimi

Zlodeji zutekali do rieky. Zabudli, že nevedia plávať...

Toto sa len tak nevidí! Na Veľkonočný pondelok sa krádež kabelky stala takmer osudnou dvojici mladých zlodejov. Kristián (15) a Ivan (20) pri úteku hľadali únikovú cestu v rieke. V strese však zabudli aj na to, že nevedia plávať...

Pod kalváriou sa dvaja mladíci rozhodli privyrobiť po šibačke. Prechádzali sa po ulici, keď zrazu uvideli 68-ročnú dôchodkyňu. Ako sa blížili k pani Monike, spýtali sa koľko je hodín. Staršia pani ani nestihla odpovedať, keď sa mladíci prudko priblížili, vytrhli jej kabelku a rozhodli sa utiecť. Všetko by sa možno skončilo pre starú pani nešťastne, to by však okolo nemohol ísť rekreačný bežec.

Ten sa za utekajúcimi výrastkami rozbehol a dohnal ich k rieke. Dvom zlodejom nenapadlo nič spásonosnejšie, ako si cestu skrátiť cez ľadovú vodu v rieke Nitra. Až dodatočne si uvedomili, že nevedia plávať a voda ani nemá tú pravú teplotu na jarné kúpanie. Topiacemu sa duu zlodejov pomáhal na breh ich prenasledovateľ. O chvíľu už bola na mieste policajná hliadka, ktorú zavolala duchaprítomná dôchodkyňa (68).

**„Na policajnom oddelení sa 15-ročný Kristián a 20-ročný Ivan ku krádeži priznali,“  **in­formovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová. 

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM