Monika Földešiová Rôzne

Živé človeče si v Nitre zahralo 90 ľudí

V nedeľu zorganizovala Nitrianska komunitná nadácia v priestoroch OC Centro Nitra hru „živé“ Človeče, nehnevaj sa. Podujatie bolo venované deťom, ktoré spolupracovali na 5. ročníku programu Aby ľudia ľuďom pomáhali.

Počas troch hodínsa odohralo 6 hier a na hracej ploche sa vystriedalo 90 hráčov. Hráči mohli súťažiť za 4 tímy: Nitrianska komunitná nadácia, Centro Nitra, Tralaškola + špeciálna škola a Srdiečko.

Na programe spolupracovali nadané deti z nitrianskej Tralaškoly a ich nemenej nadaní kamaráti – deti s autizmom so Špeciálnej ZŠ internátnej a praktickej školy, Červeňova 42, Nitra – Čermáň. Všetky deti získali za svoju neoceniteľnú pomoc a osobný prínos hodnotné darčekové balíčky. Deti maľovali výtvarné objekty, figúrky, symbol programu Aby ľudia ľuďom pomáhali. OC Centro Nitra podporilo vďaka svojej adoptovanej figúrke Centráčik neformálnu skupinu Srdiečko, ktorá sa stará o hendikepované deti. Podujatie bolo spestrené vystúpeniami nadaných hendikepovaných chlapcov speváka Mária Plešku a harmonikára Juraja Stodolu. Okrem nich sa prezentovala aj Akadémia tanca s ukážkou spoločenských i hip-hop tancov. Deti mali možnosť počas celého podujatia získať balónik v tvare srdiečka či nechať si pomaľovať tvár srdiečkami.

Počas hry Človeče, nehnevaj sa, sa nikto nehneval. Všetci hrali v duchu hesla: Aby ľudia ľuďom pomáhali. „Veríme, že aj v budúcom roku si budeme môcť zahrať živé človeče. Budeme však musieť nájsť viac partnerov, ktorí zdieľajú myšlienku nášho programu. Okrem toho, že získajú umelecký predmet, podporia dobrú vec a ich spoločenská hodnota stúpne. Aj to sú pozitíva zapojenia sa do programu Aby ľudia ľuďom pomáhali,“ prezradila Ľubica Lachká, správkyňa Nitrianskej komunitnej nadácie.

foto: Nitrianska komunitná nadácia

figurky clovece
34
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM