Monika Földešiová Rôzne

Zimný štadión budú prevádzkovať seniori

Nitriansky zimný štadión zmení prevádzkovateľa. Mládežnícky klub HC Nitra ešte 29. júna poslal na radnicu list, v ktorom oznámil, že odstupuje od nájomnej zmluvy s mestom.

Ako na webovej stránke klubu uviedol člen predstavenstva HC Nitra Dušan Repa, funkcionári k tomuto kroku pristúpili hlavne pre technické problémy.
„Tie sme ako nájomca nemali možnosť ovplyvniť. Druhý dôvod bol tak trochu ľudský, pretože sme neustále slovne bojovali s dojmami niektorých osôb, že koľko peňazí zarobíme na prevádzke a ktovie, ako ich použijeme. Zodpovedne môžem vyhlásiť, že všetky peniaze z predaja ľadu a verejného korčuľovania sme použili na úhradu energií, výplat obslužného personálu a vlastne na chod oboch hál,“ vyhlásil Repa.
Mesto tak prišlo o prevádzkovateľa zimného štadióna s dvomi ľadovými plochami. „Nezostáva nám nič iné, ako za rovnakých podmienok zveriť prevádzkovanie štadióna seniorskému klubu HK Nitra,“ informoval mestských poslancov primátor Jozef Dvonč. Podľa jeho slov odstúpil mládežnícky klub HC Nitra od zmluvy okrem iného aj na základe rokovaní s mestom. „Pretože do budúcna chceme smerovať vývoj v hokeji k tomu, aby bol v Nitre iba jeden klub,“ doplnil Dvoč.
Zvereniu prevádzky štadióna seniorom momentálne nič nebráni. „Pôvodný nájomca má všetky záväzky vyrovnané a dotácie na energie bude dostávať nový,“ skonštatoval primátor. Poslanci preto schválili zmenu nájomcu z HC Nitra na HK Nitra.

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM