Rastislav Búgel Samospráva

Zima prichádza aj pod Zobor: Takto sú pripravené Mestské služby

Nitrianske Mestské služby aktivovali zimnú údržbu mestských komunikácií v Nitre. Pre kontrolu stavu zjazdnosti vozoviek je vytvorený sedemčlenný tím pracovníkov, ktorý tvorí dispečer a šesť vodičov.

Ilustračný obrázok k článku Zima prichádza aj pod Zobor: Takto sú pripravené Mestské služby
Foto: Rastislav Búgel

Stála kontrolná pohotovosť je organizovaná v štyroch zmenách. Na posýpanie a údržbu ciest počas nadchádzajúcej zimy je pripravených 300 ton soli a 500 ton drviny. Ďalšie dodávky materiálov budú Mestské služby zabezpečovať priebežne podľa potreby.

K dispozícii posýpače a traktory

Počas zimného obdobia bude podnik využívať na udržiavanie zjazdnosti ciest 15 mechanizmov a vozidiel určených na posyp, odhŕňanie a odvoz snehu. Mestské služby majú k dispozícii tri veľké a štyri malé posýpače, dva traktory, malotraktor, veľký i malý nakladač a tri vozidlá na pluhovanie a odvoz snehu, informoval Vladislav Borík z Mestských služieb. Na zabezpečenie zimnej údržby sa budú využívať aj zmluvní partneri a čaty pracovníkov, ktorí budú ručne čistiť zastávky mestskej autobusovej dopravy, mosty, schody a ďalšie komunikácie.

Na niektorých miestach aj odvoz snehu

Zimnú údržbu ciest vykonávajú Mestské služby Nitra na základe operačného plánu zimnej údržby. Prioritou je údržba komunikácií prvej kategórie z hľadiska dopravnej dôležitosti, do ktorej patria všetky ulice, po ktorých je smerovaná mestská hromadná doprava. Na miestach zvláštneho dopravného alebo spoločenského významu vykonáva podnik aj odvoz snehu. Ten sa bude v prípade potreby odvážať z pešej zóny, Svätoplukovho a Župného námestia, ale aj spred polikliník na Chrenovej a Klokočine.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM