Krimi

Ženu DOHRÝZLI voľne pobehujúce psy: Ošetriť ju museli v nemocnici

Žena zalarmovala políciu po tom, čo ju pohrýzli na voľno pustené psy. O odchyt sa postaral veterinár.

Ilustračný obrázok k článku Ženu DOHRÝZLI voľne pobehujúce psy: Ošetriť ju museli v nemocnici
Zdroj: Unsplash.com

Hliadka Mestskej polície v Nitre (MsP) popoludní preverovala oznam o voľne pobehujúcich psoch na Staromlynskej ulici v Horných Krškanoch.

Príslušníci MsP okamžite vyrazili na miesto, no psov nenašli. Oznamovateľka im však prezradila, že zabehli do dvora rodinného domu.

Zranená žena

„Oznamovateľka tiež príslušníkom uviedla, že psi ju pohrýzli, takže musela ísť na ošetrenie do nemocnice, po príchode príslušníkom ukázala miesto, odkiaľ psi vybehli i kam sa neskôr vrátili a stále sa na označenom mieste aj nachádzali. Mestskí policajti s poškodenou i svedkyňou udalosti spísali zápisnicu o podanom vysvetlení,“ informuje mestská polícia.

Na mieste, kde sa psy nachádzali nebol nikto z majiteľov nehnuteľnosti. Na adrese žiadne psy neboli evidované a cez bránu bola prevesená železná reťaz. Podľa susedov v dome nikto už dlhšie nebýval.

Prečítajte si tiež

Zasahoval veterinár

„Z dôvodu, že psi sa nachádzali na nezabezpečenom súkromnom pozemku a potenciálne hrozilo, že útoky psov sa môžu opakovať, zasahujúci mestskí policajti v súčinnosti s operačným príslušníkom zistili majiteľa predmetného pozemku z dôvodu umožnenia vstupu na nehnuteľnosť a následného odchytenia psov pre účely lekárskeho vyšetrenia,“ dodáva MsP v Nitre.

Zasahujúcim príslušníkom sa podarilo skontaktovať jedného z majiteľov pozemku, ktorý žije v Chyzerovciach (okres Zlaté Moravce). Prišiel na miesto a pomáhal aj pri odchyte psov. O tom, komu zvieratá patria, však nič nevedel.

„Odchyt dvoch psov vykonal zmluvný veterinár, po odchyte psov previezol na vyšetrenie prípadných chorôb, predovšetkým na prítomnosť besnoty. Mestskí policajti poškodenej poskytli telefonický kontakt na veterinára za účelom zistenia zdravotného stavu psov, ktorí ju pohrýzli. Poškodená žena mestských policajtov neskôr telefonicky informovala, že veterinár uviedol, že psi sú zdravotne v poriadku a ona nemá žiadne iné následky uhryznutia,“ prezradila nitrianska mestská polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM