Rastislav Búgel Správy

Združenie miest a obcí rozhodlo: Jozef Dvonč prvým podpredsedom

Najbližšími spolupracovníkmi nového predsedu Združenia miest a obcí (ZMOS) Michal Sýkoru sa stali Jozef Dvonč, Ľubomír Lörincz, Štefan Bieľak, Milan Muška a Jozef Turčány. Za podpredsedov združenia ich na dnešnom rokovaní zvolili členovia Rady ZMOS-u.

Ilustračný obrázok k článku Združenie miest a obcí rozhodlo: Jozef Dvonč prvým podpredsedom
Foto: Rastislav Búgel

Oproti predchádzajúcemu zloženiu Rady sa novými členmi stali primátor Spišskej Belej Štefan Bieľak, ktorý bude viesť Komoru miest a starosta Santovky Ľubomír Lörincz, ktorý bude stáť na čele Komory obcí.

Rada ZMOS, ako najvyšší výkonný orgán združenia, rozhodla o tom, že 1. podpredsedom sa stal predchádzajúci predseda ZMOS-u, primátor Nitry Jozef Dvonč.

„Je tu teda zachovaná kontinuita vzhľadom k predchádzajúcemu obdobiu, keď sme spolupracovali v opačnom garde,“ uviedol predseda ZMOS-u Michal Sýkora, pripomínajúc fakt, že v predchádzajúcom období bol on 1. podpredsedom ZMOS-u. Vo funkcii výkonných podpredsedov pokračujú Jozef Turčány a Milan Muška.

Rada na dnešnom zasadaní zvolila takisto členov Predsedníctva združenia, ktoré je výkonným a iniciatívnym orgánom Rady. „Z doterajších 24 členov sa počet zvýšil na 38 členov, pričom rovnaký počet je primátorov i starostov,“ uviedol Sýkora.

Členovia Rady ZMOS takisto zvolili predsedov desiatich odborných sekcií Rady.

Čítajte tiež:

Združenie miest a obcí Slovenska má nového predsedu: Dvonča vo funkcii vystriedal starosta Štrby

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM