Rastislav Búgel Kultúra

Zbory mestu aj tento rok: Víkend pred adventom bude patriť tradičnému festivalu

Posledný víkend pred adventom patrí v našom meste festivalu speváckych zborov Zbory mestu. Ten má svoje korene v roku 1998, kedy si Nitra pripomenula 750. výročie udelenia kráľovských výsad.

Ilustračný obrázok k článku Zbory mestu aj tento rok: Víkend pred adventom bude patriť tradičnému festivalu
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

„Prehliadka činnosti speváckych zborov sa uskutoční už po 14-krát prináša milovníkom hudby stretnutia so zborovým spevom, ktorý patrí k najmasovejším oblastiam záujmovej umeleckej činnosti,“ informuje Ľudmila Synaková z Útvaru propagácie a cestovného ruchu.

Zbory mestu sa uskutočnia počas dvoch večerov a to v piatok 21. novembra a sobotu 22. novembra. „Koncertné programy budú tak, ako sa stalo tradíciou, situované do evanjelického Kostola Ducha Svätého v Nitre so začiatkom o 18:00 hodine,“ informuje Synaková.

Na tohtoročnom festivale sa nitrianskemu publiku počas dvoch večerov predstavia domáce zbory: Spevácky zbor Súkromného konzervatória v Nitre; Spevácky zbor DÚHA pri ZUŠ J. Rosinského; Psallite Deo; Maďarský spevácky zbor UKF v Nitre; Spevácky zbor NITRIA; Miešaný spevácky zbor LIPKA; Katedrálny spevokol EMERÁM; Spevácky zbor GLÓRIA a Nitriansky evanjelický spevokol.

Názov festivalu – Zbory mestu, skrýva jeho zmysel a poslanie. „Festival je darom speváckych zborov obyvateľom mesta, ale i jeho návštevníkom,“ informuje Ľudmila Synaková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM