Rastislav Búgel Hokej

Zbornej dnes bude čeliť Janus: Čo si o ruskom hokeji myslia slovenskí brankári?

Slovenskí brankári poznajú silu ruskej ofenzívy. Pozrite si názory na ruský hokej od slovenského brankárskeho dua.

Ilustračný obrázok k článku Zbornej dnes bude čeliť Janus: Čo si o ruskom hokeji myslia slovenskí brankári?
Zdroj: Webnoviny.sk

Obaja slovenskí brankári, ktorí dostávajú šancu na majstrovstvách sveta v hokeji v Helsinkách, dôverne poznajú ruskú hokejovú školu. Rastislav Staňa chytá od roku 2008 v Kontinen­tálnej hokejovej lige, posledné dve sezóny je v CSKA Moskva. Jaroslav Janus si ruský hokejový štýl vyskúšal počas tohto ročníka v nadnárodnej súťaži v bránke Slovana Bratislava.

V nedeľu večer od 19.15 h SELČ bude práve Janus čeliť hráčom „zbornej“ v zápase základnej skupiny svetového šampionátu v Helsinkách. „Rusi hrajú skvelý hokej. Šanca na dobrý výsledok s nimi však existuje. Vyhrali nad nimi Fíni a nečakane aj Francúzi, dá sa s nimi hrať. Možno mali Fíni i Francúzi aj trocha šťastia, ale dobre im zachytali brankári. Rusi proti nám nastúpia dosť motivovaní a nahnevaní, keďže nevyhrali dvakrát po sebe. Musíme to zvládnuť,“ uviedol Jaroslav Janus.

Ruský tím má vo svojom strede mnohé individuality

Ruskí útočníci sa snažia ísť s pukom až do bránky, možno minimálne strieľajú, ale ich kombinačné akcie sú často smrteľné. „S pukom to vedia veľmi dobre. Ťažko sa číta, čo budú robiť. Musíme s nimi hrať zodpovedne vzadu, nepúšťať ich do protiútokov a prečíslení, čo sa nám v posledných dueloch nedarilo. Musíme sa vyhýbať vylúčeniam, keďže majú silnú presilovku. K úspechu vedie zodpovedný tímový výkon založený na dobrej obrannej hre,“ načrtol Jaroslav Janus.

Musíme hrať disciplinovane

Slováci sa na šampionáte trápia so slabšími tímami. Zo silných nastúpili zatiaľ iba proti Fínom, s ktorými odohrali veľmi dobrý duel, ale prehrali 0:2. „Ak odohráme zápas ako prvé tri na turnaji, potom to budeme mať ľahšie. V súbojoch s favoritmi nepociťujeme až taký tlak. Rusi sú veľmi dobre takticky pripravení. Nesmieme im dať priestor na manévrovanie s pukom a hrať disciplinovane,“ myslí si Rastislav Staňa.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM