Rastislav Búgel Kultúra

Zažite boje nielen z II.svetovej vojny: Čaká nás výstava zbraní, ukážky bojov a života v táboroch

Milovníci histórie a zbraní si aj tento rok prídu na svoje. Slovenské poľnohospodárske múzeum si pre návštevníkov pripravilo ukážky bojov z II. svetovej vojny.

Ilustračný obrázok k článku Zažite boje nielen z II.svetovej vojny: Čaká nás výstava zbraní, ukážky bojov a života v táboroch
Foto: Rastislav Búgel

Aj tento rok sa v priestoroch Slovenského poľnohospodárskeho múzea v Nitre uskutoční akcia, ktorá poteší priaznivcov histórie. Múzeum spolu s Nitrianskou organizáciou cestovného ruchu a Klubom vojenskej histórie Zobor pripravili Ukážky bojov z II. svetovej vojny. Tie sa uskutočnia v dňoch 12. – 13.júna. V piatok bude podujatie trvať od 10.00 hodiny do 18:30 hodiny, v sobotu od 9.00 do 16.00 hodiny.

Pre návštevníkov bude pripravená výstava zbraní, dobovej techniky, ukážky života v dobových táboroch a samotné ukážky bojov. Prichystaná je aj zaujímavá novinka. Pokiaľ vaše záujmy siahajú ďalej do histórie, aj vy si prídete na svoje.

V skanzene Slovenského poľnohospodárskeho múzea vyrastie aj stredoveké vojenské ležovisko. Nebude chýbať dobová krčma, strelnica a sokoliari. Návštevníci sa presunú do čias Veľkej Moravy a Uhorska. Chýbať nebude výstava zbraní, zboje a ukážky dobového varenia. Samozrejmosťou bude účasť remeselníkov. Ochutnať budeme môcť bylinkovú medovinu, pivo s medovinou a nealko nápoje. Chýbať nemôžu ani ukážky bojov.

Foto: ilustračné

Boje z 2. svetovej vojny
39
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Boje z 2. svetovej vojny
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM