Futbal

Záver týždňa body nepriniesol: Futbalisti Nitry prehrali v Žiline

Nitrianski futbalisti cestovali v dohrávke 12. kola na ihrisku Žiliny. Ani veľká snaha nepomohla hosťujúcemu celku k bodovému zisku.

Ilustračný obrázok k článku Záver týždňa body nepriniesol: Futbalisti Nitry prehrali v Žiline
Foto: Rastislav Búgel

Dohrávku 12. kola začali vo vynikajúcom počasí lepšie Žilinčania, ktorí sa už v 2. min. dostali do dobrých situácií na skórovanie. Najskôr vystrelil z ľavej strany dobre Káčer, ale Hroššo pokus zlikvidoval, následná dobrá strela Škvarku k Hroššovi vďaka obrane hostí neprešla. Domáci mali viac z hry, Nitra však tradične dobre bránila, a tak sa do ďalšej väčšej príležitosti dostali šošoni až v 16. min., keď po centri Jánošíka hlavičkoval Králik iba tesne nad Hroššovu bránu. V 22. min. prišla po rohu hostí rýchla kontra zo strany Žiliny, k lopte sa po prihrávke Jánošíka dostal Mráz a technickou strelou do ľavého rohu brány Nitry otvoril skóre. Žilinčania sa snažili kombinačne rozobrať hostí, ale do veľkých šancí sa nedostávali. V 39. min. mal dobrú šancu na ďalší gól Špalek, no z pravej strany napol iba bočnú sieť hostí.

Hostia vstúpili do 2. polčasu aktívne, pred Volešákovou bránou sa dostali k niekoľkým strelám, ale vyrovnať sa im nepodarilo. Naopak v 49. min. mohli domáci zvýšiť, keď Škvarka opečiatkoval bombou Hroššove brvno, k odrazenej lopte sa dostal Káčer, ale jeho pokus smeroval mimo. O tri minúty Kaša pálil z diaľky a Hroššo musel vytlačiť na roh, o ďalšie tri minúty sa po Diazovej prihrávke prezentoval opäť gólovkou Škvarka a brankár Nitranov znovu udržal svoj tím nad vodou. Druhý gól však pridali hráči majstra v 57. min., keď po Mazáňovom centri hlavičkoval do siete Králik. V 62. min. Jánošíkov center netrafil zblízka pred bránou ideálne Vallo a na opačnej strane sa o chvíľu predviedol dobrým zákrokom aj Volešák, keď po strele Balaja vyrazil loptu na roh. Po ňom síce hostia dostali vďaka Križanovi loptu do siete, ale Kóňa stál v ofsajde, zapojil sa do hry a gól tak neplatil. Hostia po druhom góle Žiliny nezložili zbrane, ale snažili sa o zníženie. Do ďalšej dobrej príležitosti sa v 74. min. dostal Steinhübel, ale jeho strelu z voleja Volešák vyrazil do bezpečia. Päť minút pred koncom namieril dobre po centri Kuníka koníčkom Balaj, ale ani jeho šanca vďaka Volešákovi v bráne Žiliny neskončila. Ani krížny pokus Valentu v 90. min. sa gólom neskončil, a tak Žilinčania porazili Nitru 2:0 a preskočili ju o skóre v tabuľke.

MŠK Žilina – FC Nitra 2:0 (1:0)

Góly: 22. Mráz, 57. Králik. Rozhodoval Marhefka, ŽK: 28. Kaša – 61. Steinhübel, 72. Niba, 86. Hroššo, 3927 divákov.

Zostavy:

Žilina: Volešák – Vallo, Králik, Kaša, Mazáň – Diaz – Káčer, Škvarka (56. Otubanjo) – Špalek (72. Holúbek), Mráz (78. Cociuc), Jánošík.

Nitra: Hroššo – Kunik, Križan, Niba, Chovančík – Šimončič, Kóňa – Steinhübel (76. Valenta), Charizopulos (60. Fábry), Ivančík (46. Balaj) – Ngeyitala.

Adrián Guľa, tréner Žiliny: „Bol to pre nás náročný zápas, aj preto sme radi, že sme udržali čisté konto, aj zásluhou Miloša Volešáka. Z množstva šancí sme strelili aspoň dva góly, nižšia produktivita, kvalita súpera a jeho nepríjemné štandardky spravili zápas dramatickým až do konca. Oceňujem výkon Nitry, pre nás je podstatné, že sme urobili dobrý výsledok, ale striedali sme vydarené pasáže s menej vydarenými, a to dávalo súperovi neustále šancu. Súper má skúsených hráčov, cítil to a aj preto šiel až do záveru naplno.“

Ivan Galád, tréner Nitry: „Chceli sme veľmi uspieť v dnešnom zápas. Hrali sme inak, ako pri výhre doma, ukázali sme viac futbalovej kvality, ale súper nám strelil dva krásne góly. Myslím, že najlepším hráčom zápasu bol Miloš Volešák. Chlapci ukázali progres, výsledok pre nás nie je priaznivý, ale výkon mal parametre, ktoré môžeme ďalej rozvíjať. Gratulujem domácim, majú dobré mužstvo, hrajú tempo futbal a zaslúžene vyhrali, hoci sme určite boli zdatným súperom.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM