Lucia Lauková Správy

Zaujímavý veľtrh v Nitre: Poradí študentom vo výbere školy

Do Nitry prichádza ďalší ročník veľtrhu, na ktorom sa budú prezentovať desiatky univerzít a vysokých škôl. Stredoškolákom ponúkne množstvo informácií, ktoré potrebujú pri výbere budúceho vzdelania.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavý veľtrh v Nitre: Poradí študentom vo výbere školy
Zdroj: TASR

V poradí 4. ročník Európskeho veľtrhu pomaturitného a celoživotného vzdelávania Gaudeamus Nitra 2016 sa bude konať v dňoch 4. a 5. októbra na výstavisku Agrokomplex Nitra v pavilóne G. „Veľtrh Gaudeamus v Nitre ponúka informácie, ktoré študenti nenájdu na internete ani na dňoch otvorených dverí škôl,“ uviedol manažér veľtrhu Pavel Mikula.

Na veľtrhu bude zastúpených 235 univerzít, vysokých škôl, fakúlt a iných vzdelávacích inštitúcií. Podľa slov Pavla Mikulu si študenti budú môcť vybrať z viac ako 3 000 študijných programov.

Na veľtrhu Gaudeamus v Nitre nebudú chýbať univerzity a vysoké školy zo zahraničia, predovšetkým z Českej republiky, Veľkej Británie, Dánska a Holandska. Zastúpené budú aj univerzity z Nemecka, Poľska a Číny. Študentov čakajú prednášky vystavujúcich škôl, testovacie centrum, poradenský servis, centrum kariérového poradenstva či poradenské centrum pre vysokoškolské štúdium vo Veľkej Británii.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM