Rastislav Búgel Kultúra

Zaujímavé koncerty a pútavé rozprávania: TIETO podujatia zažijete počas septembra

Obľúbený podnik Music a Cafe Nitra, ktorý nájdete v obchodnom centre Centro Nitra, na september prináša poriadnu porciu zážitkov. Organizátori majú pripravené štyri špičkové podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavé koncerty a pútavé rozprávania: TIETO podujatia zažijete počas septembra
Foto: Dominika Handzušová

Kaviareň Music a Cafe Nitra si aj na prvý mesiac školského roku pripravila niekoľko zaujímavých podujatí. Prvým zo štvorice bude v piatok 19.septembra Morochovič trio ft. Martin Valihora and Juraj Griglák. Life session k albumu Renaissance si pre vás pripravil Juraj Griglák na basovej gitare, Pavel Morochovič na klavíri a Martin Valihora na bicích. Vstupné na koncert, ktorý začína o 20:30 hodine je 8 eur.

Druhým v poradí je Whiskyho cestovateľské kino. Spevák kapely Slobodná Európa sa po dlhých rokoch cestovania po odľahlých kútoch piatich kontinentov rozhodol vytiahnuť na svetlo sveta zážitky a fotografie zo svojich výprav. V prvom kole týchto posedení bude témou India, ktorú Whisky navštívil 13-krát a prežil tam viac ako dva roky. Pútavé rozprávanie začne v stredu 24.septembra o 20:30 hodine. Preniesť sa do Indie budete môcť za 3 eurá.

Zaujímavé rozprávanie si na štvrtok 25.septembra pripravila herečka a speváčka Eva Pavlíková. Počas Divadelnej kaviarne bude Eva spomínať na divadelné a zákulisné historky so svojimi hosťami. Nebude chýbať ani hudobný hosť. Stane sa ním Petra Géciová. Pozrieť sa príde a do debaty sa zapojí slovenská herečka a komička Marta Sládečková. Divadelná kaviareň začne o 20:30 hodine a svedkami zaujímavých historiek sa stanete po zaplatení vstupného vo výške 5 eur.

Posledným podujatím sa v piatok 26.septembra stane One day jazz fest: Hi Fly trio. Hi Fly trio je novým hudobným projektom, ktorý spája viaceré hudobné štýly od jazzu až po prvky RnB a Hip Hopu. V trio sa stretli mladé výrazné osobnosti – jeho zakladateľa, kontrabasistu a basgitaristu Róberta Regana, sprevádza klavirista Jakub Tököly a bubeník Kristián Kuruc. „Ich hudba je ovplyvnená najmä tvorbou Roberta Glaspera, Milesa Davisa a Jaca Pastoria. Okrem skladieb spomínaných hudobných vzorov na koncertoch zaznejú aj autorské skladby členov tria,“ informujú organizátori. Koncert začína o 20:30 hodine a vstupné je vo výške dvoch eur.

Foto: ilustračné

Music a Cafe
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM