Rastislav Búgel Kultúra

Zaujímavé aktivity na UKF: Žiaci materských škôl sa na chvíľu stanú vedcami

Vysokoškolskí pedagógovia na Univerzite Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre pripravili pre deti z materských škôl Vedecký deň detí (VEDET). Cieľom podujatia nie je len predstaviť škôlkarom svet vedy, ale umožniť deťom, aby sa na chvíľu stali vedcami v oblasti fyziky, matematiky, chémie a biológie.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavé aktivity na UKF: Žiaci materských škôl sa na chvíľu stanú vedcami
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Ako informovala univerzita, podujatie sa uskutoční 3. júna v priestoroch Fakulty prírodných vied. „Zo skúseností vieme, že deti predškolského veku a mladšieho školského veku majú záujem objavovať a spoznávať okolitý svet, chcú zistiť, ako svet funguje, a prečo tak funguje. Je potrebné, tieto deti dostatočne zaujať a umožniť im objaviť čaro prírodných vied, aby o ne nestratili záujem v neskoršom období,“ uvádzajú organizátori vedeckého dňa, ktorý tento rok dostal názov Skok do vedy.

Odborníci z rôznych katedier Fakulty prírodných vied UKF pripravili pre deti rôzne zaujímavé ukážky z jednotlivých oblastí, ktoré sú prispôsobené ich veku.

Pre škôlkarov budú pripravené viaceré stanovištia, na ktorých sa dozvedia o svete mikroorganizmov, budú môcť pracovať s mikroskopom, budú kresliť pomocou spirografu, zabavia sa s matematickými hračkami, pohrajú sa s bublinami a so zvukom, budú programovať a stavať rôzne priestorové objekty.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM