Lucia Lauková Správy Správy

Záujem o prácu v automobilke Jaguar Land Rover rastie: Cez internet sa prihlásilo takmer 40-tisíc ľudí

O prácu v britskej automobilke Jaguar Land Rover je enormný záujem. Takmer 40-tisíc záujemcov vyplnilo internetový registračný dotazník.

Ilustračný obrázok k článku Záujem o prácu v automobilke Jaguar Land Rover rastie: Cez internet sa prihlásilo takmer 40-tisíc ľudí
Zdroj: TASR

O prácu v novej automobilke Jaguar Land Rover v Nitre sa cez internet uchádza 39 234 ľudí. Presne toľko záujemcov vyplnilo registračný dotazník na stránke Internetového sprievodcu trhom práce (ISTP). Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR). Ústredie práce pripravovalo registračný dotazník niekoľko mesiacov, a to v úzkej spolupráci s investorom a na základe jeho špecifických požiadaviek.

V réžii investora

V dotazníku záujemcovia o prácu vypĺňajú napríklad údaje o ich špecializácii, kvalifikácii, taktiež musia uviesť informácie o ich aktuálnom alebo poslednom zamestnaní. „Vyplnené registračné dotazníky odchádzajú priamo k investorovi. Ďalšie kroky v náborovom procese sú plne v réžii investora,“ priblížila Jana Lukáčová z kancelárie generálneho riaditeľa ústredia práce.

Vzniknú tisíce pracovných miest

Spoločnosť Jaguar Land Rover plánuje v Nitre investovať do výstavby svojho závodu 1,5 miliardy eur. Automobilka chce zamestnať vo svojej nitrianskej fabrike 3000 ľudí a na svoju výrobu naviaže ďalších 15 000 pracovných miest. Prvé vozidlá by mala začať firma vyrábať v roku 2018.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Viceprimátor M. Nemky: Evidujeme viac ako 30-tisíc žiadostí o zamestnanie a enormný záujem o bývanie v Nitre

AKTUÁLNE FOTO: Práce na stavenisku napredujú, prvé dohady o príchode Jaguaru začali pred rokom

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM