Lucia Lauková Správy

Zastupiteľstvo rozhodlo: Mesto si vezme úver 2,5 milióna eur

Poslanci Mestského zastupiteľstva schválili návrh o prijatí úveru. Objem financií určených na investície sa zvýši o 2,5 milióna eur.

Ilustračný obrázok k článku Zastupiteľstvo rozhodlo: Mesto si vezme úver 2,5 milióna eur
Zdroj: Dnes24.sk

Na zasadnutí Mestského zastupiteľstva 23. júna schválili poslanci prijatie úveru vo výške 2,5 milióna eur. O túto čiastku sa zvýši objem financií určených na investície. Úver by malo mesto vyčerpať do marca 2017.

Mestské zastupiteľstvo už marci schválilo prijatie úveru vo výške 3 milióny eur, ktorý je viazaný na financovanie rekonštrukcie ZŠ Tulipánová, rekonštrukcie ZŠ kniežaťa Pribinu, objektu mestskej polície a objektu Materskej školy Belopotockého.

Podľa slov primátora Jozefa Dvonča je cieľom urobiť v tomto roku čo najviac akcií, aby bolo vyriešených čo najviac problémov v meste. Ako vysvetlil prednosta MsÚ v Nitre Igor Kršiak, nejde o navyšovanie finančného krytia. „Ide iba o vrátenie si časti zdrojov v takej rozpočtovej klasifikácii aby sme ich mohli použiť na financovanie tých aktivít, ktoré budeme neskôr schvaľovať v rámci rozpočtových aktivít. Do účelu tohto úveru sa snažíme začleniť aj prefinancovanie nákladov, ktoré súvisia s rekonštrukciou zimného štadióna a útulku pre bezdomovcov,“ povedal prednosta MsÚ Igor Kršiak.

Primátor mesta Nitry si nemyslí, že na prijatie ďalšieho úveru by nebolo mesto pripravené. „V druhom polroku nám končia dva úvery, oba vo výške zhruba 2,3 milióna eur, ktoré boli brané z hľadiska priemyselného parku. Preto by nemal byť problém pre naše mesto tento úver prijať a tým urýchliť a podporiť uskutočnenie aktivít pre mestské časti. Rokujeme s VÚC a s biskupstvom Nitra a predpokladám, že minimálne do októbra alebo novembra, vyčleníme pozemky, ktoré nepotrebujeme a sú určené na predaj v objeme 6,5 až 7 miliónov eur,“ povedal Jozef Dvonč.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM