Monika Földešiová Iné športy

Zaslúžené víťazstvo Rytierov

Po približne dvojmesačnej prestávke pokračovala hokejbalová extraliga svojim 18. kolom. Tento krát Podluckého zverenci zavítali do Bratislavy.

**ŠHK Ružinov – HBK Nitrianski Rytieri NR 1:5 **

Góly: Cebo 2, Gúcky, Belovič J, Kolník R. Zostava: Ziman, Paul – Bors Richard, Matúš, Štefánik, Veľký, -Ščasný, Gúcky, Cebo, Miklík, Belovič, Bors Róbert, Spanyo, Kolník, Pelikán Stretnutie sa hralo po zimnej prestávke a na oboch tímoch bolo vidieť dlhší herný výpadok. Hra nemala plynulosť a na oboch stranách bolo veľa nepresnosti. Aj keď sa Nitra snažila hrať po krídelných priestoroch a vypracovala si na začiatku pár príležitostí nedokázala ich využiť. Mladí rytieri mali viacero vyložených šancí. Za zmienku stála najmä tutovka Ceba, ktorý sa pekne uvoľnil a výborné si položil brankára, ale nedokázal zakončiť do odkrytej brány. Platilo známe porekadlo – nedáš dostaneš a z protiútoku efektne prestrelil brankára Zimana Béreš a Ružinov sa ujal vedenia. Nitra zvýšila svoju aktivitu a center druhého útoku Belovič z úniku prestrelil domáceho brankára medzi betóny a bolo vyrovnané. Druhú tretinu začali Nitrania tlakom a domáci im dovolili hrať presilové hry, dokonca aj o dvoch hráčov. Rytieri boli rovnako nedisciplinovaný a počet hráčov na hracej ploche sa rýchlo menil. Nitra sa dvakrát dokázala presadiť po zakončeniach Guckeho a Kolníka. Do šatni sa išlo za stavu 3:1 pre Rytierov. Tretia tretina priniesla viacero nepríjemných zákrokov na oboch stranách, čo rozhodcovia nekompromisne trestali. Útoky sa prelievali z jednej strany na druhú. Domáci mali viacero možnosti na zdramatizovanie duelu ale hostí podržal brankár Ziman. Na konci sa presadil Cebo dvoma gólmi a Nitra si pripísala prvé dôležité body zo súperovho ihriska.

Martin Podlucký (Tréner U-19): „V našej hre bolo dosť nepresností, chalani nehrali oslnivo, ale bojovali , aj keď niekedy až moc. Prvé body z vonku nás moc tešia, súper bol nepríjemný, snaživý a ak začne premieňať svoje šance potrápi ešte veľa tímov. My ideme od zápasu k zápasu, máme svoj ciel a budeme na ňom tvrdo pracovať.“

Zdroj: www.hbknitrianskirytieri.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM