Rastislav Búgel Krimi

Zásah leteckých záchranárov po páde plošiny: Muž (48) z Nitry utrpel závažné poranenia hlavy!

Leteckí záchranári z Bratislavy zasahovali v obci Hrubá Borša pri úraze dvoch pracovníkov. Tí spadli z konštrukcie z výšky približne štyroch metrov.

Ilustračný obrázok k článku Zásah leteckých záchranárov po páde plošiny: Muž (48) z Nitry utrpel závažné poranenia hlavy!
Zdroj: TASR

„Na mieste zasahovali aj pozemní záchranári, do starostlivosti prevzali jedného zo zranených. Posádka vrtuľníka pomáhala druhému zranenému, 48-ročnému mužovi, ktorý utrpel závažné poranenie hlavy a bol v bezvedomí,“ informovala Zuzana Turočeková z Air transport Europe. Leteckí záchranári zraneného ošetrili a napojili na umelú pľúcnu ventiláciu. „Muža s polytraumou vrtuľníkom transportovali do Univerzitnej nemocnice Bratislava na Kramáre,“ doplnila Turočeková.

Spadla pracovná plošina

Polícia už vyšetruje okolnosti ublíženia na zdraví, ku ktorému prišlo v poobedňajších hodinách v areáli jednej z firiem v obci. „Podľa súčasných informácií počas výkonu demontážnych prác došlo k pádu pracovnej plošiny, na ktorej sa v tom čase nachádzali dvaja muži, 42-ročný muž z okresu Topoľčany a 48-ročný muž z okresu Nitra,“ doplnila bratislavská krajská policajná hovorkyňa Karina Považanová. Ako dodala, ďalšie okolnosti, za akých k pádu plošiny a zraneniu mužov prišlo, sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania. „Poverený príslušník Policajného zboru už v tomto prípade začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví,“ dodala Považanová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM