Rastislav Búgel Rôzne

Zápolenia študentov a kultúrne podujatia: Začína sa 12.ročník Dní nitrianskych univerzít!

Ďalší ročník Študentských dní nitrianskych univerzít je tu. Študenti UKF a SPU sa stretnú pri množstve kultúrnych a športových podujatí.

Ilustračný obrázok k článku Zápolenia študentov a kultúrne podujatia: Začína sa 12.ročník Dní nitrianskych univerzít!
Foto: Rastislav Búgel

Zaujímavá séria podujatí s názvom Študentské dni nitrianskych univerzít je tu. Podujatie sa uskutoční pod záštitou Libora Vozára, rektora UKF a Petra Bielika, rektora SPU. Na študentov čaká poriadna porcia kultúrnych a športových podujatí. „Ide o súbor spoločenských, kultúrnych a športových podujatí študentov Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre a Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre,“ informuje UKF v Nitre.

Kultúrne a spoločenské podujatia

Medzi vzdelávacími podujatiami nájdu záujemcovia rôzne semináre, projekcie a prednášky. Študenti sa môžu tešiť na veľký imatrikulačný ples SPU, neskôr aj ples UKF alebo ocenenie študentov UKF. Pripravené je aj podujatie s názvom „Spomienky na november“. Podujatie je zamerané na propagáciu a popularizáciu historických udalostí sviatkov Deň boja za slobodu a demokraciu a Medzinárodný deň študentstva. Porozprávať sa budú môcť so zahraničnými študentmi z Belgicka, Česka, Nemecka, Francúzska, Grécka, Kazachstanu, Lotyšska, Poľska, Portugalska, Rumunska, Ruska, Španielska a Turecka.

Športové zápolenia univerzít

Už tradičnou a obľúbenou súčasťou Dní nitrianskych univerzít sú aj športové zápolenia študentov. Okrem tradičného futsalového turnaja je pripravené aj zápolenie v bedmintone, turnaj v malom futbale, beh Nitrou, volejbalový turnaj alebo plavecké preteky. Najväčším ťahúňom je rozhodne hokejový zápas univerzít.

Pozrite si kompletný program Dní nitrianskych univerzít v našej galérii!

Foto: ilustračné

Študentský sviatok je tu: Nitru čakajú Dni nitrianskych univerzít!
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM