Správy

Zapojte sa do boja proti čiernym skládkam: V Nitre vám pomôže šikovný web

Chcete, aby bola Nitra čistejším mestom? Zapojiť sa môžete do upratovania. Prostredníctvom webu ľahko nahlásite aj čierne skládky.

Ilustračný obrázok k článku Zapojte sa do boja proti čiernym skládkam: V Nitre vám pomôže šikovný web
Zdroj: TASR/František Iván

V boji s nelegálnymi skládkami v Nitre môžu pomôcť aj obyvatelia. Na webe mesta pribudla sekcia Nelegálne skládky. Po kliknutí vás presmeruje na web, na ktorom nájdete informácie, koľko odbor životného prostredia eviduje nelegálnych skládok odpadu, koľko skládok bolo odstránených a aj zaujímavé štatistické údaje.

Pridajte sa aj VY!

Pokiaľ chcete priložiť ruku k dielu, nový web môže byť pre vás odrazovým mostíkom. „Súčasťou stránky je sekcia „Pomôžte vlastnými rukami“, ktorá vyzýva obyvateľov, aby sa aktívne zapojili ako dobrovoľníci pri upratovaní nelegálnych skládok,“ informuje mesto Nitra.

V prípade záujmu sa môžete prihlásiť prostredníctvom online formulára: „Vypíšete v ňom vaše kontaktné údaje a vyberiete si mestskú časť. Zaškrtnúť môžete aj viacero častí. Pracovníci úradu vás následne budú kontaktovať, keď sa bude konať najbližšia brigáda.“

Prečítajte si tiež

Ako nahlásiť skládku?

Radnica informuje, čo robiť v prípade, že chcete nahlásiť čiernu skládku odpadu: „Možností máte niekoľko. Najjednoduchšia je nahlásiť podnet cez portál Odkaz pre starostu, kde popíšete situáciu, zadáte lokalitu a priložíte fotografie. Tiež tam vidíte, či rovnaký podnet nenahlásiť už niekto iný.“

Využiť môžete aj tlačivo, ktoré nájdete na webe mesta alebo v Klientskom centre Mestského úradu v Nitre.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM