Lucia Lauková Rôzne

Zápisy do nitrianskych škôl či škôlok? Na obvyklé termíny zabudnite... s týmito zmenami treba rátať

Nastupuje vaše dieťa do školy či škôlky? Potom zbystrite pozornosť. Nastanú zmeny termínov zápisov, ktoré by ste nemali prehliadnuť.

Ilustračný obrázok k článku Zápisy do nitrianskych škôl či škôlok? Na obvyklé termíny zabudnite... s týmito zmenami treba rátať
Zdroj: TASR

Legislatívne zmeny neobišli ani školský zákon. „Tento rok je zápis do materských škôl presunutý na základe odporúčania MŠVVaŠ a novely školského zákona na máj, aby nedochádzalo k problémom s voľnými kapacitami pri deťoch s odloženým začiatkom plnenia školskej dochádzky,“ informovala Mária Orságová z odboru školstva, mládeže a športu MsÚ Nitra.

Pri zápise do základnej školy je to podobné. „Od 1.9.2015 nadobudla platnosť novela Školského zákona, §20 ods. 2, v ktorej sa zmenil termín konania zápisu detí na plnenie školskej dochádzky na čas od 1.4. do 30.4.2016,“ uviedla Orságová.

Zápis na školský rok 2016/2017 sa bude konať v našich základných školách prvý úplný aprílový týždeň (4. – 8. apríl 2016).

Každá základná škola si organizuje sama zápis v súlade so Všeobecne záväzným nariadením Mesta Nitry a aj si organizujú Dni otvorených dverí, „je potrebné kontaktovať jednotlivé ZŠ a na sekretariáte školy by mali oznámiť, či budú organizovať Deň otvorených dverí, resp. kedy. Je to v kompetencii riaditeľov škôl,“ dodala Orságová.

Čítajte tiež:

Koľko má vlastne Nitra obyvateľov? Nové zistenia týkajúce sa nášho mesta

Miera nezamestnanosti na Slovensku klesala: TOTO sú najnovšie údaje pre Nitru!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM