Rastislav Búgel Samospráva

Zamestnancom úradu zmrazili platy! Mesto bude pracovať s rozpočtom takmer 42 miliónov na rok 2013

Rozpočet Mesta Nitra bude v budúcom roku predstavovať balík vo výške takmer 42 miliónov eur. Šetrenie mesta sa dotkne aj zamestnancov mestského úradu. Zmrazia im platy.

Ilustračný obrázok k článku Zamestnancom úradu zmrazili platy! Mesto bude pracovať s rozpočtom takmer 42 miliónov na rok 2013
Zdroj: TASR

Konkrétna suma, s ktorou bude mesto hospodáriť v budúcom roku, je 41 956 760 eur. Rozpočet bol po memorande podpísanom s vládou zostavený ako prebytkový.

Rozpočet teda na budúci rok počíta s razantnejším šetrením. Napríklad s výstavbou plánovaných nových nájomných bytov nový rozpočet nepočíta. Ako povedal primátor mesta Jozef Dvonč: „Pokiaľ by sa nám podarilo predať nejaký majetok, alebo by počas roka boli iné príjmy, bolo by možné tieto prostriedky prerozdeliť na kapitálové výdavky, napríklad nájomné byty.“

„Platy zamestnancov nezvyšujeme. Udržujeme ich na úrovni roku 2012. Dochádza k reštruktrua­lizácii našich organizácií, čiže je to celé v úspornom režime,“ konštatuje primátor na margo budúcoročného šetrenia a zmrazenia platov mestských zamestnancov.

Viac sa dozviete v rozhovore s primátorom v našom videu.

Primátor o rozpočte a šetrení
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM