Lucia Lauková Šport Hokej

Zákrok proti hráčovi HK Nitra: Útočník Žiliny pôjde pred Disciplinárnu komisiu

Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) dodatočne potrestala útočníka Žiliny Rastislava Konečného za zákrok v zápase 42. kola Tipsport Ligy proti Nitre.

Ilustračný obrázok k článku Zákrok proti hráčovi HK Nitra: Útočník Žiliny pôjde pred Disciplinárnu komisiu
Zdroj: TASR

DK konala na základe iniciatívy nitrianskeho klubu, od ktorého dostala podnet. Útočník Žiliny sa v pondelok 6. februára postaví pred Disciplinárnu komisiu.

Podnet od HK Nitra

„V našom zápase na ľade Žiliny prišlo k viacerým sporným situáciám, o ktorých by sa dalo polemizovať. To považujeme za normálny jav vždy, keď do hry vstupuje ľudský faktor. Moment z 56. minúty zápasu nás ale nemôže nechať chladnými. Peter Ordzovenský vyvážal puk popri mantineli a bol napadnutý hráčom Žiliny Konečným cielene a úmyselne rukami a lakťom do oblasti hlavy a krku. Je zarážajúce, že ani jeden zo štyroch rozhodcov danú situáciu nevideli, resp. nepotrestali. Radili sa o tom všetci štyria,“ uvádza sa v stanovisku HK Nitra.

Pozastavená činnosť

Vedenie úradujúceho majstra následne odoslalo list Disciplinárnej komisii SZĽH, ktorá dodatočne udelila trest Rastislavovi Konečnému. „Má pozastavenú činnosť a v pondelok (6. februára, pozn.) pôjde na disciplinárku,“ uviedol športový riaditeľ MsHK Žilina Imre Valášek pre stránku žilinského klubu.

Reakcia Konečného

Konečný, ktorý je s 21 gólmi najlepším strelcom Žiliny, je dodatočným potrestaním zaskočený.„Pocho­piteľne, že som veľmi nepríjemne prekvapený a zaskočený rozhodnutím DK, nakoľko ubehol značný čas od súboja s HK Nitra, v ktorom som za inkriminovaný zákrok nebol potrestaný ani len dvojminútovým trestom. Nikdy nejdem do súboja s úmyslom zraniť protihráča, a bol som preto úprimne rád, keď medzi mnou a Peťom Ordzovenským prebehla ihneď po zápase sms-ková komunikácia, v ktorej mi potvrdil, že je v poriadku. O to viac som prekvapený stanoviskom a iniciatívou vedenia klubu HK Nitra,“ citovala Konečného stránka MsHK Žilina.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM