Lucia Lauková Kultúra

Začínajú sa Klokočinské kultúrne večery: Premietanie bude každý augustový piatok, PROGRAM

Augustové piatky na amfiteátri na Klokočine budú patriť filmom. Sprievodným programom bude výstava "Mami, ja nechcem vojnu!".

Ilustračný obrázok k článku Začínajú sa Klokočinské kultúrne večery: Premietanie bude každý augustový piatok, PROGRAM
Zdroj: ŠOK - Šport Osveta Kultúra

Premietaním filmu Zázračný lekár: Príbeh Bena Carsona sa v piatok 4. augusta začínajú Klokočinské Kultúrne Večery na najväčšom nitrianskom sídlisku Klokočina. Vstup je voľný.

Premietať sa bude každý augustový piatok, so začiatkom o 20:00 v amfiteátri za kostolom sv. Gorazda.

Piaty ročník podujatia prinesie filmy pre dospelého i detského diváka, ale aj výstavu Mami, ja nechcem vojnu, ktorú v spolupráci s Poľským inštitútom v Bratislave pripravilo občianske združenie ŠOK – Šport Osveta Kultúra, organizátor podujatia. Výstava predstavuje pocity detí z Ukrajiny formou autentických kresieb, pričom tieto diela nesprevádza žiadny sprievodný text, informoval Ján Ivančík z občianskeho združenia.

Prečítajte si tiež

Päť filmových večerov

Celkom päť bezplatných filmových večerov sa uskutoční počas augustových piatkov na amfiteátri za kostolom sv. Gorazda na Klokočine. Pripravené je vyše štvormetrové plátno i kvalitný priestorový zvuk.

„Klokočinské premietania si získali obľubu medzi obyvateľmi. Naším zámerom je budovať komunitu a šíriť kultúru aj medzi panelákmi,“ skonštatoval Ivančík.

Filmy pod hviezdami

Úvodný film o poprednom neurochirurgovi, ktorý sa vďaka podpore od rodiny dokázal vypracovať z veľmi biednych pomerov, vystrieda o týždeň neskôr (11. 8.) snímka Z Paríža do Paríža. Skutočný príbeh zachytáva dvoch bratov, ktorí počas druhej svetovej vojny museli priskoro dospieť, aby mohli prežiť.

Tretie premietanie (18. 8.) bude patriť Markovi Wahlbergovi a jeho počinu Otec Stu, príbehu o tom, ako sa z bitkára a skrachovanca môže stať inšpiratívna osobnosť. Klokočinské Kultúrne Večery uzavrie na záver prázdnin (25. 8.) premietanie filmu Heidi, dievčatko z hôr.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Posted by ŠOK - Šport Osveta Kultúra on Saturday, July 29, 2023
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM