Jakub Forgács Krimi

Začína veľká dopravno-bezpečnostná akcia polície: Vodiči, na TOTO si prioritne dajte pozor

Vodiči, zbystrite pozornosť! Muži zákona vyrážajú na cesty, aby si posvietili na dodržovanie dopravných predpisov. Čoho by ste sa mali prioritne vyvarovať?

Ilustračný obrázok k článku Začína veľká dopravno-bezpečnostná akcia polície: Vodiči, na TOTO si prioritne dajte pozor
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Policajti vo štvrtok začínajú na celom Slovensku dopravno-bezpečnostná akciu zameranú na zníženie nehôd najmä na železničných priecestiach a v ich tesnej blízkosti. „Od začiatku roka zaznamenala polícia 61 nehôd na zabezpečených železničných priecestiach a 17 na priecestiach bez závor a bez svetelných výstražných zariadení. Len za posledný mesiac eviduje deväť takýchto nehôd,“ informovala Denisa Baloghová z Prezídia Policajného zboru.

V piatok sa polícia zameria na kontrolu dodržiavania stanovených rýchlostí, zákazu požívania alkoholu a iných návykových látok, kontrolu spôsobu jazdy vodičov a nesprávne predchádzanie. V tomto roku najčastejším porušením dopravných predpisov bolo prekročenie maximálnej stanovenej rýchlosti (3893 prípadov), ďalej povinnosť zastaviť vozidlo na príkaz dopravnej značky “Stoj, daj prednosť v jazde“, alebo na signál so znamením „Stoj“ a tiež zákaz predchádzania, ktorý porušilo 260 vodičov. Povinnosť zákazu zastavenia a státia vyplývajúci z dopravnej značky alebo dopravného zariadenia porušilo 89 vodičov.

Od pondelka do nedele 24. augusta sa začína medzinárodná akcia Tispol, počas ktorej sa policajti zamerajú na odhaľovanie priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, najmä na nedodržanie predpísaných rýchlostí. A to nielen na slovenských cestách, ale vo všetkých európskych štátoch, ktoré združuje medzinárodná stavovská organizácia Tispol.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM