Rastislav Búgel Kultúra

Začína sa Nitrianska hudobná jeseň

Sedláčkovo kvarteto z Českej republiky otvorí vo štvrtok 4. októbra v nitrianskej Synagóge jesenný cyklus koncertov vážnej hudby Nitrianska hudobná jeseň 2012. Na programe tohto ročníka festivalu, ktorý sa koná pod záštitou primátora mesta Nitry Joze

Nitrianska Synagóga poskytne priestor na vzácne stretnutie s vážnou hudbou aj vo štvrtok 11. októbra na koncert Aperta tria, ktoré účinkuje v zložení klarinetista Ronald Šebesta, violončelista Jozef Lupták a klaviristka Nora Skuta.
Na ďalšom koncerte 25. októbra sa predstaví sopranistka Jana Kohútová s klavírnym sprievodom Milana Pacovského. Záverečný koncert, vo štvrtok 8. novembra, bude patriť huslistovi Karlovi Danišovi a klaviristke Magdaléne Ondičovej.

[blockquote]Sú­časťou hudobného cyklu je aj 30. medzinárodný festival klasickej gitarovej hudby Cithara aediculae, ktorý sa uskutoční v nitrianskej Synagóge v dňoch 17. až 20. októbra. Na otváracom koncerte sa predstaví dramaturg festivalu Ján Labant. Na ďalších troch koncertoch účinkujú Mateusz Kowalski z Poľska, gitarové duo: Adam Marec a Fabrizio Ferraro z Talianska a napokon na záverečnom sobotňajšom koncerte sa nitrianska verejnosť môže tešiť na gitarové majstrovstvo Ekachaia Jearakula z Thajska. [/blockquote]

Nitriansku hudobnú jeseň pripravilo mesto Nitra, Súkromné konzervatórium v Nitre a Originál Nitra. Podujatie finančne podporil aj Nitriansky samosprávny kraj. Vstupné na koncerty sú 2 €, predpredaj vstupeniek je v NISYSe na Štefánikovej triede č. 1.

Autor: Ľudmila Synaková

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM