Rastislav Búgel Samospráva

Začína letná turistická sezóna: Máme sa na čo tešiť!

V piatok 17. a sobotu 18. mája sa v Nitre oficiálne začne letná turistická sezóna. Pri tejto príležitosti sa v piatok na Svätoplukovom námestí a sobotu na Nitrianskom hrade uskutoční celý rad akcií, ktoré by mali do mesta pod Zoborom pritiahnuť návštevníkov prahnúcich po zážitkoch.

Ilustračný obrázok k článku Začína letná turistická sezóna: Máme sa na čo tešiť!
Foto: Rastislav Búgel

Podujatie sa začne v piatok popoludní o 16. hodine a potrvá do 22. hodiny, v sobotu sa verejnosť môže prísť zabávať od 10. do 22. hodiny. V sobotu v rámci celodenného programu budú účinkovať Desmod, Funny jazz Quartet, Mario Belak Quintet, FS Zobor a Akadémia pohybu a tanca. Pre milovníkov vína bude pripravená degustácia vín s profesionálnym someliérom v rámci Jarného vínneho festivalu. K dispozícii bude aj zážitkový autobus, ktorý záujemcov odvezie po stopách nitrianskych legiend po trase Dražovce a Zobor.

Prehliadky s divadelníkmi

Lahôdkou dňa budú scénické prehliadky Nitrianskeho hradu, ktoré si naštudovali herci Starého divadla Karola Spišáka v Nitre. Uskutočnia sa každú celú hodinu so začiatkom od 17. hodiny.A kto bude mať záujem, môže vstúpiť do vínnych stanov a pivníc, ale alebo obdivovať zručnosť ľudových remeselníkov. Pre deti budú pripravené tvorivé dielne a iste sa potešia aj maľovaniu na tvár. Obdivovateľov štyroch kolies veríme, že zaujme expozícia veteránov. Nitrianska organizácia cestovného ruchu ponúkne jahodové špeciality ako jahodové víno, miešané drinky, cukrovú vatu, zmrzlinu a pralinky.

Slávnostné vyvrcholenie

Vyvrcholením dňa bude o 17. hodine slávnostná prezentácia piatich publikácií v nitrianskej Synagóge: Nitra – objav miesto, zaži príbeh, Almanach 2012, Cyrilo-metodské dedičstvo a Nitra, Svätý Cyril a svätý Metod v slovenskej literatúre, Cyrilo-metodská misia na medailách. Výpravná publikácia Nitra – objav miesto, zaži príbeh predstavuje súčasnosť Nitry predovšetkým exkluzívnymi fotografiami, ale aj výstižnými poetickými textami, ktoré umocňujú jej výpovednú hodnotu. Prostredníctvom fotografií budú mať čitatelia možnosť spoznať nevšedné pohľady na známe lokality, ale i nádherné, dosiaľ nepovšimnuté zákutia a detaily mestskej architektúry.

V sobotu 18. mája je pripravený ešte ďalší zaujímavý program aj v rámci medzinárodného podujatia Noc múzeí a galérií.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM