Rastislav Búgel Správy

Začiatok prázdnin: Nitrianski rodičia v starostiach, deti sa tešia, ale čo VY?

Deti dnes posledný krát v tomto školskom roku zasadli do školských lavíc. Prichádzajú dva mesiace bezstarostného ničnerobenia a radosti. Pre rodičov, však, toto obdobie až také radostné nie je. Mnohí majú hlavu v smútku z toho, ako sa počas voľných dní o svoje ratolesti postarať.

Ilustračný obrázok k článku Začiatok prázdnin: Nitrianski rodičia v starostiach, deti sa tešia, ale čo VY?
Zdroj: TASR

Dnes sa brány škôl v tomto školskom roku otvorili posledný krát. Deti sa už tešia na vytúžené prázdniny, rodičov čaká ťažká úloha, ako zabezpečiť na dva mesiace voľna svojim ratolestiam dozor a program. Po miestach v denných táboroch sa tento rok len tak zaprášilo, čo dokazuje, že rodičov, ktorí nevedia, čo s deťmi počas prázdnin je mnoho.

„Máme už vybavený letný tábor na takmer dva týždne. Dcéra pôjde aj k starým rodičom a trocha si oddýchne aj u sestry. Čo však bude robiť počas augusta, to ešte nevieme,“ krúti zamyslene hlavou mladá mamička Mária (28).

„Oboch synov sme prihlásili do denných táborov v Nitre, ktoré si vybrali. Okrem toho sa už teraz tešia k starým rodičom na vidiek. Máme naplánovanú aj spoločnú dovolenku v Tatrách,“ prezrádza o prázdninových plánoch Eva (36). „Určite aspoň cez víkendy zájdeme aj na nitrianske kúpalisko, možno sa pozrieme aj inam. Samozrejmosťou budú aj rodinné výlety cez víkendy, alebo po pracovnej dobe,“ dodala.

Pobyty v prírode uprednostnila pre svoje deti aj Marta (37): „Naše deti budú prázdniny tráviť u babky na dedine. Ešte strávia dva týždne v skautskom tábore. Niet nad trávenie času v prírode.“ Rovnako však dodala, že v dnešnej dobe môžu byť letné prázdniny poriadnym problémom. „Nemať svokrovcov s kopou voľného času, tak veru neviem, čo by som si počala. Z práce sa aj s manželom vraciame po šiestej večer,“ prezradila mamička Marta (37).

Svoje o tom vie aj Milan (29). „Keby manželka nebola na materskej, neviem, ako sa zariadime. Takto má aspoň jeden z nás čas. Najmladšiu dcéru do tábora ešte dať nemôžeme a na tábor pre staršiu rozpočet nestačí. Rodičia nám však trocha pomôžu. Staršiu dcéru zoberú na týždeň k moru,“ prezradil mladý otecko.

Poznáte dobre atrakcie vhodné pre deti? Otestujte sa v našom kvíze!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM