Rastislav Búgel Správy

Začarovaný kruh: Výstavbu City Parku cez leto neobnovia!

Výstavbu rozostavaného obchodno-zábavného centra City Park v Nitre investor počas leta neobnoví. O ďalšom osude projektu sa rozhodne na jeseň, kedy bude valné zhromaždenie spoločnosti Euro City Park.

Ilustračný obrázok k článku Začarovaný kruh: Výstavbu City Parku cez leto neobnovia!
Foto: Rastislav Búgel

Spoločnosť Euro City Park pôvodne plánovala začať s prácami už na jar, no teraz je jasné, že o ďalšom osude projektu sa rozhodne až na jeseň. Platné stavebné povolenie má spoločnosť Euro City Park od februára tohto roka, informoval člen predstavenstva spoločnosti Peter Kuliffay.

Rokovali o budúcnosti

Podľa jeho slov akcionári na nedávnom rokovaní hovorili o tom, akým smerom by sa mohol projekt ďalej vyvíjať. „Dohodli sa, že do konca septembra sa uskutoční valné zhromaždenie, na ktorom sa schvália zmeny, ku ktorým v rámci našej akciovej spoločnosti Euro City Park pravdepodobne dôjde,“ povedal Kuliffay a dodal, že bližšie informácie zatiaľ nemôže poskytnúť zo strategických dôvodov.

Zmeny akcionárskych vzťahov

Výstavbu City Parku pripravuje projektová spoločnosť Euro City Park, a.s., ktorej majoritným akcionárom a zároveň zhotoviteľom stavby je Doprastav, ďalším akcionárom je ICT Istroconti. Kuliffay potvrdil, že na zámere výstavby obchodno-zábavného centra sa momentálne nič nemení. „Zmeny sa skôr týkajú akcionárskych vzťahov vo vnútri spoločnosti a súvisia s aktuálnym dianím v Doprastave,“ povedal. Ako ďalej doplnil, záujmom ICT Istroconti, ako menšinového akcionára, je, aby stavba nezostala rozostavaná. „Či už to budeme dokončovať my, alebo by sa to niekomu predalo, je zatiaľ otvorené,“ uviedol Kuliffay.

Začali v roku 2007

Výstavba City Parku sa začala v roku 2007 a mala sa skončiť v roku 2009. Investor ju prerušil v roku 2008 pre právne spory o pozemky a spochybnenie stavebného povolenia. Najvyšší súd SR v roku 2010 zrušil rozhodnutie stavebného úradu, ktorý stavbu dodatočne povolil ako dočasnú, a vrátil vec na nové prerokovanie. V súčasnosti breh rieky Nitry pri Brezovom háji hyzdí rozostavaný betónový skelet.

city_park
17
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM