Rastislav Búgel Samospráva

Začala sa rekonštrukcia ZŠ Topoľova: Opravy zhltnú približne 900-tisíc!

Mesto Nitra podpísalo zmluvu s dodávateľom stavebných prác, ktorý bude rekonštruovať Základnú školu (ZŠ) Topoľová. Radnica túto investíciu pripravuje už niekoľko rokov.

Ilustračný obrázok k článku Začala sa rekonštrukcia ZŠ Topoľova: Opravy zhltnú približne 900-tisíc!
Foto: Rastislav Búgel

Prvý termín opravy jednej z najväčších základných škôl v meste bol ohlásený už na jún 2009. Pre komplikácie s verejnými obstarávaniami, ktoré napadli niektorí uchádzači sa napokon nepodarilo spustiť opravu školy ani v nasledujúcich rokoch. Dlho odkladaná rekonštrukcia sa tak po podpise zmluvy začne toto leto. Dodávateľ prác si prevzal stavbu 14. júla. Podľa informácií z radnice by samotné práce nemali trvať dlhšie ako štyri mesiace.

Ako pred časom informoval primátor Jozef Dvonč, projektové a prípravné práce sú ukončené a mesto má už schválené aj zdroje z fondov Európskej únie. Podľa prednostu mestského úradu Igora Kršiaka by mali náklady na komplexnú rekonštrukciu základnej školy dosiahnuť sumu 900 000 eur. Okrem opravy a zateplenia obvodového plášťa budovy, má dôjsť aj k oprave strechy, výmene okien, rozvodov a opráv vnútorných priestorov školy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM